Babasının kızı

Güncelleme Tarihi:

Babasının kızı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngiliz Dışişleri kaş yapayım derken göz çıkardı. Londra, Libya ile ilişkileri düzeltmek için güzelliğiyle ünlü Kaddafi'nin kızı Ayşe'yi davet etti. Ayşe, geçen hafta Hyde Park'ta IRA'yı öven bir konuşma yapınca yuhalandı. Kaddafi bunun üzerine kızına ‘hemen dön’ çağrısı yaptı.

ALBAY Muhammer Kaddafi'nin güzelliği nedeniyle ‘Libya’ın Claudia Schiffer'i olarak adlandırılan 23 yaşındaki kızı Ayşe, isteyen herkesin özgür bir şekilde fikirlerini dile getirdiği Londra'daki Hyde Park'ta IRA'yı övmeye kalkınca dinleyicilerin büyük tepkisini çekti. Ayşe'yi koruyan İngiliz istihbaratı zor anlar yaşadı. Olayın ardından Ayşe apar topar Londra'yı terketti.

Kaddafi ailesinin İngiltere'ye düzenlediği gizli ziyaretler İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nın Libya ile ilişkileri düzeltmek için yaptığı özel davetlerin ardından gerçekleşti. Dışişleri'nin Kuzey Afrika ve Yakın Doğu Masası Başkanı Christopher Prentice ve İngiltere'nin yeni Libya Büyükelçisi Richard Dalton'un tavsiyesi üzerine Londra gizlice Kaddafi ailesini Londra'ya çağırdı.

EN PAHALI OTELDELER

Libya'nın en güzel kızı olarak kabul edilen Muammer Kaddafi'nin kızı Ayşe ve futbol hastası oğlu Muhammed iki hafta önce Londra'daki dünyaca ünlü Dorchester oteline yerleşti. İki kardeşe Libya istihbarat şefi Ahmet Gadafadam ve 30 kişilik bir koruma grubu da eşlik ediyordu. Libya heyeti, geceliği 1500 Sterlin (Bir milyar 450 milyon lira) olan otelde İngiliz ajanlar tarafından yakın koruma altına alındı.

Ayşe iki hafta önce isteyen herkesin özgürce fikirlerini seslendirdiği Hyde Park'daki ‘Speakers Corner’ adı verilen konuşma kürsüsüne çıkanları izledi. Ve çok hoşuna gitti.

Geçen pazar yine Hyde Park'a giden Ayşe, çevresinde toplanan kabalalığa Kuzey İrlanda'ın İngiltere'den bağımsızlığı için mücadele eden İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) hakkında konuşma yaptı. IRA militanları için ‘Özgürlük savaşçısı’ ifadesini kullanan Ayşe, kimliğini bilmeyen İngiliz kalabalığın hışmına uğradı. Yuhalanan Ayşe'yi korumaları hemen parktan uzaklaştırdı. Ayşe ve grubunu takip eden İngiliz gizli servisi ajanları da büyük güçlük çekti.

İsviçre'de sabahın erken saatlerine kadar discolardan çıkmayan Ayşe ve Londra'da nükleer fizik eğitimi almak isteyen Muhammed Kaddafi, büyük bir hayal kırıklığı ile geçen Çarşamba ülkelerine geri döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!