Azerbaycan’da futbol maçı gibi Eurovision coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan’da futbol maçı gibi Eurovision coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 13:47

Eurovision şarkı yarışması Türkiye’de etkisini yitirse de Azerbaycan’da halen çok popüler.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Kafkasya ziyareti için gittiğimiz Bakü’de büyük bir tesadüf eseri, 59’uncu Eurovision Şarkı Yarışması’nın yapıldığı gec

Azerbaycan’da futbol maçı gibi Eurovision coşkusu
e Azerbaycan’a ilk ve tek Eurovision birinciliğini kazandıran ile karşılaştık.

Nigar, Hollande’ı tanımadığını ancak Türkiye’de projeleri olduğunu söyledi. Başkent Bakü’nün “Eski Bakü” mahallesindeki Mangal Restaurant’ta arkadaşlarıyla birlikte yemek yiyen Nigar, “Azerbaycan’a şans diliyorum” dedi.

Azerbaycan’da futbol maçı gibi Eurovision coşkusu

Azerbaycan'a tarihindeki tek Eurovision birinciliğini getiren Nigar, dünkü yarışmayı böyle takip etti.

Haberin Devamı

ERMENİSTAN’A ISLIK
Azerbaycanlı gençlerle birlikte bir kafede izlediğimiz Eurovision şarkı yarışmasının yarattığı coşku ise görülmeye değerdi. Eurovision heyecanı Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in doğum gününe denk geldiği için bütün halk sokaklarda, parklarda, kafelerde merhum liderin doğum gününü kutluyordu. Hazar Denizi manzaralı dev teras kafenin büyük ekran televizyonlarından yarışmayı izleyen gençler, Yukarı Karabağ sorunu yaşadıkları Ermenistan’ı temsil eden finalist sahneye çıkınca ıslıklarla protesto etti. Aliyev onuruna atılan havai fişekler eşliğinde yarışmayı izleyen gençler, birinci gelen Avusturyalı travesti şarkıcı Conchita Wurst çıktığında ise “Ay!” diye bağırarak tepki gösterdi. Azerbaycan üçüncü sırada sahne alınca kendi takımı sahaya çıkan taraftar sevinci gösteren Bakülü gençler, şarkı bitince alkışlarla destek verdi.

Azerbaycan’da futbol maçı gibi Eurovision coşkusu

Yarışmada Azerbaycan'ı temsil eden Dilara Kazımova, 22'nci oldu.

FRANSA’YA SİTEM
Sabah Bakü sokaklarında sohbet ettiğimiz gençlerin tümü yarışmayı izlediğini söyledi. Genç bir mimar olan Samir, “Fransa gene Ermenistan’a 12 puan verdi. Şarkılarını beğendim ama o kadar da iyi değildi. Eurovision çok politik” dedi. Yanındaki genç atılarak, “Çok önemli değil. Azerbaycan Fransa’nın desteği olmadan da kazandı. Gene kazanır” dedi. Evlenen bir çalışanının düğünü onuruna yemek veren işadamı Güngör de, “Fransa sistematik olarak Ermenistan’a 12 puan veriyor. Alıştık artık” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Sami adlı garson gencin derdi ise başka: “Avusturya’nın şarkısı çok güzeldi. Ama sakallı bir kadın gerçekten şoke edici. Kazanmasını istemezdim.”

Kafkasya’nın diğer yakasında Ermenistan halkının tepkileri de farklı değil. 2011 yılında Eldar ile Nigar’ın kazanmasının ardından Eurovision Bakü’nün en gösterişli salonlarından Chrystal Hall’de yapıldığı için, Ermenistan delegasyonu 2012’de Bakü’ye gelmeyi reddederek, yarışmalara katılmamıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!