Ayaklı hapishane

Güncelleme Tarihi:

Ayaklı hapishane
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2009 00:00

Fransa’da bazı milletvekillerinin ortaya attığı "çarşaf yasağı" önerisine tepkiler büyüyor. Toplumsal çatışma riskinden bahsediliyor. Sarkozy yarın bu konuda açıklama yapacak.

FRANSA’da 63 milletvekili, giderek daha fazla sayıda kadının çarşafla (burka) örtünmeye başlaması üzerine harekete geçmişti. Komünist milletvekili Andre Gerin liderliğindeki grup, bu konuda meclis soruşturma komisyonu kurulmasını öneriyor.

Çarşafın bir baskı aracı olduğunu belirten Eğitim Bakanı Xavier Darcos ve İnsan Haklarından Sorumlu Bakan Rama Yade gibi hükümetin önemli isimlerinden de, yasağa destek geldi. Yasağı savunanlar, çarşafa, "ayaklı hapishane" diyorlar.

Göç ve Uyumdan Sorumlu Bakan Eric Besson ise, çarşafın da vicdan özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor. İngiliz Independent Gazetesi, "Yeni yasa ırk ve dinlerarası çatışmaya neden olabilir" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise, yarın bu konuda bir açıklama yapacak. Fransa’da 2004 yılında çıkan yasa, başörtüsü dahil dini sembollerin kamu çalışanları ve çocuklar tarafından kullanılmasını yasaklıyor. Çarşaf yasağı ise her alanda geçerli olacak.

Çarşaf modası

Macar modacı Petra Foldi’nin son kreasyonu çarşaftan ilham alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!