Güncelleme Tarihi:
Bilim insanlarından çığır açacak bir keşif daha geldi. Avustralya'da ilk parçası 2007'de bulunan dinozor türünün kıtada şu ana kadar keşfedilen en büyük dinozor fosili olduğu ve dünyanın da en büyük türlerinden biri olduğu açıklandı.
Dünya çapındaki en büyük 15 dinozor türü arasında yer aldığı da bildirilen dinozor fosilinin 92-96 milyon yıl önce yaşayan ve Titanozorlar olarak bilinen, bitki yiyen 'Australotitan cooperensis' türü olduğu ifade edildi.
The Guardian'da yer alan habere göre yapılan kemik incelemelerinde dinozorun boyunun yaklaşık 30 metre yani neredeyse bir 'basketbol sahası kadar' olduğu belirtilirken hayvanın tahmini ağırlığı da 67 ton olarak açıklandı.
İLK PARÇASI 2007 YILINDA TESPİT EDİLMİŞTİ
Ä°lk parçası 2007 yılında Eromanga Havzası'ndaki Cooper Creek yakınlarında keÅŸfedilen türün geçtiÄŸimiz günlerde de kürek kemikleri, uzuvları ve pelvik kemiklerinin bulunduÄŸu belirtildi.Â
Kazı çalışmalarında yer alan paleontolog Robyn Mackenzie, keÅŸifteki gecikmeyi 'Dinozor kemiklerinin konumu, boyutu ve kırılganlığı inceleme ve temizleme iÅŸlemlerinin yıllar sürmesine neden oldu.' diyerek açıkladı.Â
Queensland eyalet hükümeti, bu türün en sonunda sınıflandırılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtirken, Queensland Müze Ağı'nın CEO'su Dr. Jim Thompson, "Avustralya, dinozor keşfi için son sınırlardan biri ve Queensland, ulusun paleo-başkenti olarak hızla kendini sağlamlaştırıyor. Keşfedilecek daha çok şey var" ifadesini kullandı.