Avustralya seçimlerinin en renkli partisi

Güncelleme Tarihi:

Avustralya seçimlerinin en renkli partisi
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 18, 2010 13:31

Avustralya'da hafta sonu yapılacak parlamento seçimlerine bu yıl "Seks Partisi' de katılacak. Farklı "sloganları ve vaatleriyle" dikkat çeken parti, uyuşturucu kullanımının yasallaşmasını savunarak ülkede tartışma yarattı.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA SEÇİMLERİNİN EN RENKLİ PARTİSİ / FOTO GALERİ

Avustralya'da hafta sonunda yapılacak genel seçimlerin en renkli adayı, iki yıl önce kurulan "Seks Partisi". Fiona Patten liderliÄŸindeki Seks Partisi ilk kez bir seçime katılıyor.  Â

Partinin en dikkat çekici ismiyse Marianne Leishman. Bir gece kulübünde striptizci olarak çalışan Leishman, milletvekili seçilse de mesleÄŸini bırakmaya niyetli olmadığını söylüyor.Â

"Biz temel olarak insan haklarıyla kişisel özgürlükleri savunuyoruz. Daha çok cinsellik ve cinsiyet sorunlarına odaklanıyoruz" diyen Leisman, partisinin politikasını "eşcinsellere haklarının tanınması, cinsel eğitim verilmesi, yasaklı sitelere girişin sağlanması, kürtajın yasallaşması gibi girişimlere destek verilmesi" olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

"Seks Partisi" son olarak kişisel uyuşturucu kullanımının yasallaşması gerektiğini ve uyuşturucu kullanıcılarının hapse atılmak yerine rehabilite edilmelerinin daha doğru olacağını söyleyerek, başta Muhafazakarlar olmak üzere kamuoyunun tepkisini çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!