Avrupa’nın yarısı kurudu

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın yarısı kurudu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 07:00

Avrupa Kuraklık ve Gözlem Dairesi’nin hazırladığı rapora göre Avrupa kıtasının yüzde 47’si kuraklık tehdidi altında. Kuraklıktan en çok etkilenen ülkeler arasında İtalya, İspanya, Fransa ve Almanya var.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği Komisyonu’na bağlı Avrupa Kuraklık ve Gözlem Dairesi’nin hazırladığı rapor, Avrupa kıtasının neredeyse yarısının kuraklık tehdidi altında olduğunu gösterdi. Kurumun hazırladığı rapora göre Avrupa’nın yüzde 47’sinde kuraklık tehlikesi yaşandığı belirlenirken, yüzde 17’lik kısmında ise tehdidin endişe verici boyutta olduğu bildirildi. Raporda mayıs ayından beri yaşanan sıcak hava dalgaları ve yağışların azalması kuraklık tehdidinin temel sebepleri olarak gösterildi.

Kuraklığın birçok tarım ürününün hasadını olumsuz etkilediği belirtilen raporda, en çok zarar gören ürünlerin ise mısır, soya fasulyesi ve ayçiçeği olduğu aktarıldı.

NEHİR VE GÖLLER KURUDU

Kuraklık nedeniyle nehir ve göller kururken, aynı zamanda enerji santrallarında da aksaklıklar yaşandığı raporda yer aldı. Son günlerde kıtanın bazı bölgelerinde görülen yağışların kuraklığı kısmen azaltmış olmasına rağmen, yağışları takip eden fırtınaların zarar ve kayıplara neden olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Raporda kuraklık tehlikesinin en fazla arttığı Avrupa ülkelerinin İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, Portekiz, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Romanya, Macaristan, Ukrayna, Moldova, Sırbistan, İrlanda ve İngiltere olduğu belirtildi. İtalya’nın kuzeyi, Fransa’nın güneydoğusu, Macaristan ve Romanya’nın bazı bölgelerinde ise durumun kritik olduğu vurgulandı. Hava sıcaklıklarının kasım ayına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Avrupa’nın yarısı kurudu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!