Avrupa’da sosyal patlama: Grevler Almanya’yı kilitledi

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da sosyal patlama: Grevler Almanya’yı kilitledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2023 07:00

Almanya’da ulaşım sektöründeki yüz binlerce çalışanın gerçekleştirdiği grev ülkede toplu ulaşımı durma noktasına getirdi. Ücret artışı talep eden çalışanlar ülke çapında 50’den fazla gösteri düzenledi.

Haberin Devamı

Almanya’da kamu sektöründe ve demiryolunda yaşanan toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığı nedeniyle ülke genelinde çeşitli sektörlerde çalışan yaklaşık 350 bin işçi, dün 24 saatlik uyarı grevine gitti. Birçok şehirde ulaşım durma noktasına geldi. Kamu sektöründe ve demiryolunda yaşanan toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığı nedeniyle Almanya’da Kamu İşçileri Sendikası (Verdi) ile demiryolu ve taşımacılık sendikası (EVG) ülke genelinde son 30 yılın en büyük grev çağrısını yapmıştı. Bir yıllık süre için toplam yüzde 12 oranında ücret artışı talep eden EVG, “sosyal bileşen” olarak da maaşlara en az 650 Euro ek zam talep ediyor.

FRANSA’DA HÜKÜMET KRİZDEN ÇIKIŞ ARIYOR

Fransa’da hükümet, emeklilik yaşının 62’den 64’e çıkarılmasını öngören yasa tasarısına karşı protestoların büyümesinin ardından krizden çıkış yolu arıyor. Tasarının yürürlüğe girmesini isteyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün bakanlarla kriz toplantısı yaptı. Yasayı parlamentoyu baypas ederek geçirten Macron, yürürlüğe girmeden önce ek tedbirlerle uzlaşma sağlamayı umuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!