Polis teşkilatı uyardı 'Yılbaşında havai fişeklere dikkat!'

Güncelleme Tarihi:

Polis teşkilatı uyardı Yılbaşında havai fişeklere dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 16:26

Terör korkusunun devam ettiği Avrupa’da polis teşkilatları yeni yıla girerken yılbaşı patlayıcıları ve başta havai fişeklerin kullanımı konusunda çok dikkatli olunmasını tavsiye etti ve uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Fransa’nın çoğu bölgelerinde satışı yasak olan yılbaşı patlayıcıları, komşu ülkelerden satın alınıp izinsiz Fransa’da kullanılıyor. Fransa’da havai fişek ve benzer patlayıcıların satış ve kullanımına sadece 14 Temmuz Fransa Ulusal Bayramı ve Yılbaşı gecesi için izin veriyor.

Fransa’da her yılbaşı yaşanan şiddet eylemlerinin başında araba kundaklama ve çeşitli yangınlara neden olan yılbaşı patlayıcıları için şimdiden alarma geçildi.

Fransa’nın en yakın komşusu Almanya’da yılbaşı patlayıcılarının satışı 29 Aralık Salı günü başlıyor. Paris’te yaşanan terör eylemlerinin ardından Şubat ayının sonuna kadar devam edecek olan Almanya-Fransa sınırlarında devam eden sınır denetimlerinde kaçak yılbaşı patlayıcıları ve havai fişekleri Fransa’ya geçirmek isteyenleri ağır cezalar bekliyor.

Fransa 2014 yılbaşı gecesi bin 68, 2015 yılbaşı gecesi 940 araç kundaklanmıştı. 2016 yılının yılbaşı gecesi yine çok sayıda aracın kundaklanacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı


ALMANLAR YILBAŞI PATLAYICILARINA 123 MİLYON EURO HARCIYOR

Almanlar her yılbaşı gecesi gökyüzünü rengarenk ışıklarla aydınlatmak için 123 milyon Euro harcıyor. Son beş yıl içinde yılbaşı patlayıcılarının satışında düşüş izlense bile satışlara olan ilgi devam ediyor.

Polis teşkilatı uyardı Yılbaşında havai fişeklere dikkat


Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Hans Christian Strobele (76) yaşanan terör saldırılarından sonra çok ses yapan patlayıcıların yasaklanmasını istiyor.

Almanya’da havai fişek ve benzer patlayıcılarda ‘BAM’ ve ‘CE’ sertifikası olanların kullanılmasına izin veriliyor.Almanya’da satışların başladığı 29 Aralık tarihinden itibaren patlayıcıların kullanımına 31 Aralık ve yeni yılın ilk günü 1 Ocak 2016 gecesi saat 24.00’e kadar müsaade ediliyor. Süreyi geçenleri para cezası bekliyor.

Halkın yılbaşı haricinde doğum günü, düğün, nişan, mezuniyet ve benzer özel kutlamalarda havai fişek ve diğer patlayıcıların kullanması yasak. Ancak belediyelerden alınacak özel izin ve 35 Euro ücret karşılığı F1, F2 kategorisinde olan patlayıcıların kullanımına izin veriliyor. Diğer kategoride olan F3, F4 patlayıcıları halkın kullanması kesinlikle yasak.

Yılbaşı gecesi patlayıcıları kullananların tarihi yapılar başta olmak üzere okul, kreş, hastane, huzurevi, kamu binaları yakınında kullanılmaması isteniyor.

ALMANYA VE FRANSA’DA HAVAİ FİŞEKLER 4 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Geçtiğimiz yılbaşı gecesi Almanya ve Fransa’da havai fişek ve benzer patlayıcılardan 4 kişi hayatını kaybederken yüzlerce insan yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Doğu ülkelerinden kaçak getirilen patlayıcıların çok tehlikeli olduğu, istenmeyen kazalara sebep verdiği için kaçakçılık yapanları 3 yıla kadar hapis cezası bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!