Atatürk Selanik'teki evinde anıldı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Selanikteki evinde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2006 12:58

Ulu Önder Atatürk, doğumunun 125. ölümünün 68. yıldönümünde Yunanistan'ın Selanik kentindeki doğduğu evde düzenlenen ve Türkiye'den gelen ziyaretçilerle Batı Trakyalı Türklerin katıldığı törenle anıldı.

Haberin Devamı

Saygı duruşundan sonra Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Seçkin Çetinelli, Atatürk'ün dünya tarihine damgasını vurmuş, başka uluslara örnek olmuş, ölümsüz bir lider olduğunu vurguladığı bir konuşma yaptı. Çetinelli “Atatürk'ün ilke ve değerlerini sonsuza dek yaşatma düşüncesini hep taşıdık ve taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Ata'nın banttan yayımlanan 10. yıl konuşmasından bölümlerle devam eden törende Türkiye'deki çeşitli okullardan gelen öğrenciler şiirler okudu ve İstanbul Özel Işık Lisesi orkestrası marşlar çaldı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşkdere ile CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, Conkbayırı'ndan getirdikleri toprağı Ata'nın doğduğu evde sergilenmek üzere Başkonsolos Çetinelli'ye teslim ettiler.

TBB HEYETİ

Türkiye Barolar Birliğinden (TBB) Başkan Özdemir Özok, Yönetim ve Disiplin Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet anma törenine katıldı.

Haberin Devamı

Özok, saygı duruşu sonrasında anı defterine Türk avukatları adına şu metni yazdı:

“Sevgili ATAM,
Doğumunun 125. yılında ve aramızdan ayrılışının 68. yıl dönümünde, Selanik'te doğduğun evi ve yaşadığın kenti Türk avukatları adına oluşturulan bir heyetle ziyaret etmekten onur duyduğumuzu ve anlamlı bir görevi yerine getirmenin heyecanını yaşadığımızı ifade etmek isterim. Türkiye Barolar Birliği olarak bu anlamlı günde ve mekanda size ve eserlerinize olan sarsılmaz inancımızı, övüncümüzü ve bağlılığımızı bir kez daha kararlılıkla yineliyoruz.

Aziz ATAM,
Binbir çile ve çetin koşullar altında gerçekleştirdiğiniz Kurtuluş Savaşı'nın başarıları üzerine kurduğunuz laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, kökleri o günlere giden, tutucu, gerici, dinci ve bölücü kimi muhalefet odaklarına karşın, halkımızın size ve devrimlerinize olan inanç ve bağlılığı nedeniyle bölgesinin en saygın ve güçlü devleti olma özelliğini sürdürebilmektedir. Çünkü halkımız, ulusumuzun ve ülkemizin çağdaş geleceğinin sizin 'Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür' özdeyişinizin çizdiği aydınlık yolda olduğunu bilmekte ve inanmaktadır. Ayrıca yurttaşlarımız, bağnazlıktan ve karanlıktan çıkamamış toplumları gördükçe de size minnet ve bağlılıklarını yinelemektedir. Değişen ve giderek çözülen ulusal ve uluslar arası ilişkiler yanında, her geçen gün daha da bozulan ekonomik ve toplumsal yapımızda bizlere rehber olan sizin 'Benim manevi mirasım, ilim ve akıldır' sözlerinizdir. Ayrıca sizin, savaşçı ve devrimci karakterinizi tamamlayan barışçı ve demokrat kişiliğinizi simgeleyen 'Yurtta barış, dünyada barış' sözleriniz de savunduğumuz ilkelerin başında gelmektedir.

Haberin Devamı

Bağımsızlık savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı, aziz ATATÜRK, 125 yıl önce dünyaya geldiğiniz ev ve kentte, sizi sonsuzluğa uğurladığımız 10 Kasım 1938 gününün 68. yıl dönümünde huzurunuzda saygı ile eğiliyor, devrimlerinizin yılmaz takipçisi olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!