Güncelleme Tarihi:
GeçtiÄŸimiz temmuz ayında, ülkemizde de eylül ayı başında gösterime giren "No Reservations" ( AÅŸk Tarifi ) filminin junketi (medya tanıtımı) yapıldı. Genelde uluslararası basın filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları ile 5 yıldızlı otellerde söyleÅŸilerini yapar. Ama "AÅŸk Tarifi"Âyemek ve aşçılıkla ilgili bir romantik komedi olduÄŸu için dağıtımcı şirket Warner Bros dahiyane bir buluÅŸla tanıtımı Roma'daki ünlü aşçı okulu "Gambero Rosso", Gusto Akademis'inde düzenledi. Türkiye'den sadece "Hürriyet" in katıldığı tanıtımda sırası ile "AÅŸk Tarifi'nin kadın oyuncusu Catherine Zeta-Jones, erkek oyuncusu Aaron Eckhart ve Avustralyalı yönetmen Scott Hicks ile röportajlar yapıldı. Bu röportajlar, akademinin tam donanımlı profesyonel mutfaklarında gerçekleÅŸti. Çok hoÅŸ anlar yaÅŸandı.
Ä°ÅŸte Reha Erus'un 'aÅŸk tarifi'
Ama en güzeli Junkete katılan medya mensuplarına da aşçılık dersleri verilmesiydi.. 12 ÅŸer kiÅŸilik derslerde öğretim üyesi Ä°sviçre'lı baÅŸ aşçı şef Patrick öncelikle bizlere sebzeli Fettucine (eriÅŸte)yi hazırlattı. Önce hamuru açtık ve ince uzun ÅŸeritler halinde kestik. DiÄŸer yanda da biber, patlıcan kabağı ayrı piÅŸirdik. Sonuçta da ortaya üzerine zeytinyağı dökülmüş, parmesan peyniri serpilmiÅŸ Fettucine'mizi afiyetle bir birimize yedirdik.Â
İkinci gün televizyon için röportajlar vardı. Bu kez İtalyanların ünlü tiramisu tatlısını yaptık. Bu biraz daha zordu. Çünkü yumurtanın akı ile şekeri on dakika boyunca bilek gücüyle çırpmak zorunda kaldık. Kedi dili bisküvisi ve tiramisunun "olmazsa olmazı" Mascarpone, yani yoğun kaymağı ile nefis bir tatlıyı ortaya çıkarttık. Şef Patrick, oyuncular Catherine Zeta-Jones ve Aaron Eckhart'tan oluşan jüri, benim yaptığım tiramisuyu, İsveçli ve ve İskoç meslektaşlarımla birlikte ilk üç arasına koyup, birinciyi seçmeme nezaketi gösterdiler. Gambero Rosso'nun Gusto Akademisi'nde iki yoğun gün geçirdik. Hem söyleşiler hem de yemekler yaparak eğlendik.
Â