Arap Birliği’nden Türkiye’ye Başika kınaması

Güncelleme Tarihi:

Arap Birliği’nden Türkiye’ye Başika kınaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 22:55

Irak’ın çağrısı üzerine toplanan Arap Birliği, Türkiye’nin Musul’daki Başika kampında bulunan askeri varlığını ele aldı.

Haberin Devamı

Sonuç bildirgesinde “Türk askeri birliklerinin Irak topraklarına girmesi, Irak’ın egemenliğine karşı düşmanca tavrı ve Arap milli güvenliğine tehdit oluşu itibarıyla Türkiye hükümeti kınanmıştır” denildi.

SUUDİ ARABİSTAN VE KATAR SESSİZ

‘Türk askerinin bölgedeki karışıklığı artırdığı’ iddiasına yer verilen bildirinin sonuç bölümünde, Türk hükümetinden Irak’taki güçlerini kayıtsız ve şartsız derhal çekmesi çağrısında bulunuldu. Kınamayı Ürdün, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus ve Moritanya desteklerken, Suriye konusunda Türkiye ile ortak hareket eden Katar ve Suudi Arabistan sessiz kaldı.

IRAK: KISMİ ÇEKİLME YETMEZ

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Türkiye’nin ‘yeniden tanzim’ ifadesini kullanma konusunda ısrarlı olduğunu anımsatarak, “Irak’ın bir alanından başka bir alanına birliklerin taşınacağını söylüyorlar. Egemenlik egemenliktir ve topraklar birdir” dedi. Rus ITAR-TASS’a konuşan Irak Savunma Bakanlığı sözcüsü Nasır Nuri, de “Türk güçleri Başika’nın yakınlarındaki bir yere tekrar yerleşti. Buna ‘kısmı çekilme’ bile demeyiz. Biz Türk askerlerinin tam çekilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!