AP’de müzakere tarihi için imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

AP’de müzakere tarihi için imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2004 01:53

Almanya’da Hıristiyan demokrat Birliği (CDU) lideri Angela Merkel, Türkiye’nin AB üyeliğinin engellenmesi için planladığı imza kampanyasını tepki üzerine rafa kaldırırken, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 5 milletvekili Türkiye’ye destek için imza listeleri hazırladı. Milletvekilleri Emma Bonino, Daniel Cohn-Bendit, Bronislaw Geremek, Joao de Heus Pinheiro ve Michel Rocard, Türkiye’ye destek için AP’nin içinde imza toplamaya başladı. Türkiye ile müzakarelerin ‘derhal başlanmasını’ talep eden milletvekilleri, AP’ye konuyla ilgili kayıtlara geçirilmek üzere yazılı bir başvuru yaptı. AP Milletvekili Vural Öger, aralarında Fransa eski Başbakanı Michel Rocard’ın da bulunduğu milletvekilinin önderliğini yaptığı kampanyaya, büyük ilgi olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

‘Yazılı deklarasyon Türkiye yandaşı olan diğer AP milletvekilleri tarafından imzalanıyor. Türkiye konusunda en iyi kulis yapan isimlerden biri olan Rocard’ın da bu işin içinde olması çok olumlu. Biz de çalışıyoruz. Bu imzalar AB Komisyonu’nu direkt etkiler.’

DERHAL BAŞLANSIN


5 vekilin başvurusunda, ‘Türkiye’nin, en uzun süreli bekleyen aday olduğu ve son iki yılda hukuk devletliği, yasalar ve ekonomisini Kopenhag Kriterleri’ne uyarlamaya çalıştığı’ vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!