Anma törenleri gözyaşlarıyla başladı

Güncelleme Tarihi:

Anma törenleri gözyaşlarıyla başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2010 17:32

11 Eylül 2001’de düzenlenen terörist saldırılarda hayatını kaybeden yaklaşık 3 bin kişiyi anma törenleri Dünya Ticaret Merkezi enkazı yakınlarındaki bir parkta düzenlenen saygı duruşları ve dökülen gözyaşlarıyla başladı.

Haberin Devamı

11 EYLÜL TÖRENLERİ GÖZYAŞLARIYLA BAŞLADI

 

OBAMA'DAN HOŞGÖRÜ MESAJI

 

ABD TERÖR RAPORU: ASIL TEHDİT İÇİMİZDE

 

New York ve Pennsylvania’daki törenlere katılan aileler, çiçekler, kayıp sevdiklerinin fotoğrafları ve Amerikan bayrakları taşıdı. Dünya Ticaret Merkezi enkazında kaybettikleri aile üyelerinin isimlerini okuyan acılı aileler itidal çağrısı yaptı.

 

Erkek kardeşi kulelerde hayatını kaybeden bir itfaiyeci olan Karen Carroll, “Bugünün asla, ama asla bir ulusal bayram olmasına izin vermeyin. Bugün kutlama günü değildir. Bugün ABD’liler için hayatlarını kaybeden o kişileri ağırbaşlılıkla anma günüdür” dedi.

Haberin Devamı

Tören, 11 Eylül saldırılarında yer yer yırtılan Amerikan bayrağının New York polis bandosu tarafından sahne alanına getirilmesiyle başladı.

BIDEN ŞİİR OKUDU

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg de törende kısa bir konuşma yaptı.

İlk uçağın Kuzey Kulesi'ne çarptığı yerel saatle 08.46'da çalınan çanın ardından yaptığı konuşmada, Bloomberg, tören alanının "dayanışma ve şefkat" duygularıyla dolduğunu, 11 Eylül'ün hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti. İkinci uçağın Güney Kulesi'ne çarptığı saat olan yerel saatle 09.03'te terör kurbanlarını anmak için yine çanlar çalındı ve saygı duruşunda bulunuldu.

ABD Başkan Yardımcısı John Biden törene eşiyle katıldı ve kürsüye çıkarak bir şiir okudu. New York Valisi David Paterson da yaptığı konuşmada, "Bugünün, herşeye rağmen umut günü olması gerektiğini" belirtti.

"TANRI KUR'AN YAKMAMAMIZI BUYURDU"

 

Bu arada Floridalı papaz Terry Jones’un Kur’an yakmayacağını açıkladığını bildirildi.

 

Kilisesinin Kur’an yakmayacağını açıklayan Jones, NBC’ye yaptığı açıklamada “Tanrının bunu durdurmamızı emrettiğini hissediyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

Jones, “Ne bugün, ne de hiçbir zaman. Asla Kur’an yakmayacağız. Bu plan tamamen iptal olmuştur” dedi.

 

Öte yandan normalde siyasetten uzak kalan anma törenlerinin ardından bu yıl enkazın çok yakınlarında inşa edilecek Müslüman toplum merkezi ve cami karşıtlarının ve destekçilerinin gösteri yapması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!