'Alo bomba' şakası

Güncelleme Tarihi:

Alo bomba şakası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 12:59

Gazze Şeridi'nde, İsrail ordusunun bazı Filistinlilere evlerini yıkmadan önce telefon açıp uyarı mesajları vermesinin ardından, “şaka” olarak benzer telefonların açılması, telefon numarasının gizlenmesi uygulamasına son verilmesine neden oldu.

Filistin Başsavcılığı, telefonlardaki “özel numara” uygulamasını kaldırdı. Artık arayan numara gizlenemeyecek.
İsrail ordusu, birkaç hafta önce başlattığı uygulamayla Gazzelilere telefon açıp, bir veya birkaç saat süre verip, evlerinin yıkılacağını belirtiyor ve boşaltmalarını istiyordu.

Gazze Şeridi'nde bu uygulamanın bazı vatandaşlar tarafından ”şaka” konusu yapıldığı ve telefon numaralarını gizleyenlerin, çevresindekilere “evinizi boşaltın” uyarısıyla telefon açtıkları öğrenildi.

Bunun üzerine Filistin Yönetimi Başsavcısı Ahmed El Muganni devreye girerek, Filistin GSM operatörü Cevval ve Telefon İdaresi PalTel'in “özel numara” uygulamasını kaldırdı. Artık telefonlarda arayan numara yerine görünen “özel numara” ibaresi gözükmeyecek.
“Şakalar” nedeniyle çok sayıda Filistinli de cep telefonlarını ve evlerindeki sabit telefonları kapattırdı.

Filistin televizyonu ise halkı uyararak, bu tür şakaların insanların psikolojisini bozduğunu, böyle şakaların yapılmaması gerektiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!