Almanya'da Türk gazeteciye en iyi fotoğraf ödülü

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Türk gazeteciye en iyi fotoğraf ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 17:36

Almanya'nın Köln kentinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Köln Medya Ödülleri (Kölner Medienpreis) yarışmasında en iyi fotoğraf ödülünü Türk gazeteci Cemil Albay kazandı.

Haberin Devamı

Türkiye gazetesinin Köln temsilcisi olan Albay'ın 9 Haziran 2004 tarihinde ”Türk caddesi” olarak bilinen Keupstrasse'de meydana gelen bombalı eylem sırasında çektiği bir fotoğraf ödüle layık görüldü.

Albay, basın dalında çeşitli kategorilerde verilen ödüllerden en iyi fotoğraf ödülünü, Tanzbrunnen tiyatrosunda düzenlenen bir törenle aldı.

Köln kentinin enerji dağıtım şirketi olan “Rhein Energie” ve Köln Gazetecilik Okulunun düzenlediği yarışmada jüri, Albay'ın fotoğrafının tüm dünyaya yayıldığını ve fotoğraftaki kişinin yüz ifadesinin bombalı eylemin acısını çok iyi yansıttığını, o dönemde Bağdat'taki olayların dünyanın her yerinde olabileceğini hatırlattığını bildirdi. Albay, ödül aldığı fotoğrafı çektiği günü şöyle anlattı:

“Bombalı saldırı günü Keupstrasse'deydim. Bomba patlamadan 20 dakika önce olay yerinden geçtim ve arka caddede bir markette dururken patlama sesi duydum. Ardından patlama olduğuna dair telefon haberi üzerine hızlı bir şekilde olay yerine gittim. Kalabalığa doğru koştum ve ilk çektiğim resim ödül alan resim oldu.”

Haberin Devamı

Albay, karşılaştığı manzaranın korkunç olduğunu, aradan geçen yaklaşık 2 buçuk yıla rağmen olayın faillerinin bulunamamasına anlam veremediğini, ödülle olayı bir kez daha yaşadığını belirtti.

Keupstrasse'de 20 kişinin yaralandığı patlamanın, bir terör olayı olmadığı tespit edilmişti. 160 başvurunun yapıldığı ve 7 kategoride 8 ödülün dağıtıldığı yarışmada, ödül sahiplerine toplam 27 bin 500 avro verildi.

Ödül törenine Almanya'nın önde gelen özel televizyonları RTL, VOX, WDR, Deutsche Welle, Phoenix ile Bild gazetesi ve Köln'ün yerel medyası da sponsorluk yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!