Almanya’da tedbirler başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da tedbirler başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2020 07:00

Koronavirüs vakalarının yükselişe geçtiği Almanya’da virüsle mücadele kapsamında alınan yeni önlemler bugün yürürlüğe giriyor.

Haberin Devamı

Yeni önlemlere göre paket hizmeti veren yerler hariç restoran ve barlar ay sonuna kadar kapalı kalacak. Sadece iş için seyahat edenler otellerde konaklayabilecek. Berlin’de faaliyet gösteren Türk esnafla görüşerek yeni kısıtlamalardan nasıl etkileneceklerini konuştuk.

Almanya’da tedbirler başlıyor

Bugün yürürlüğe girecek olan yeni önlemler kapsamında paket hizmeti veren yerler hariç restoran ve barlar 4 haftalığına kapanacak. Tiyatro, opera, konser ve sinema salonları ay sonuna kadar kapalı kalacak. Maçlar seyircisiz oynanacak. Okullar ise açık kalacak. Berlin’de, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde restoran işleten Cevat Akpolat, “Daha önce alınan kısıtlamalar çerçevesinde gece 11’e kadar çalışabiliyorduk. Bundan sonra sadece paket servisi veren restoranlar açık kalacak. Paket servisi sistemine geçeceğiz Bu durum işlerimizin yüzde 60 oranında azalmasına neden olacak. Ama yapacak bir şey yok” dedi.

DÜĞÜNLER DE YASAK

Yeni önlemler kapsamında düğünler de yasaklandı. Düğün salonlarının koronavirüs önlemlerinden en fazla olumsuzsuz etkilenen sektörlerden biri olduğunu söyleyen Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletindeki Düğün ve Etkinlik Salonları Birliği (VdE) Başkanı Mesut Çetin, “Almanya’da düğün organizasyonu kuralları eyaletten eyalete değişiklik gösteriyor. Bizim bulunduğumuz eyalette Temmuz ayına kadar düğün salonları kapalıydı. Temmuz’da 150 kişiyle düğün yapılmasına izin verildi. Bu sayı 25’e düşürülünce kepenk kapatmak zorunda kaldık. Yeni önlemler kapsamında düğün salonları tamamen kapanacak. Devletin vereceği mali desteklerle ayakta kalmaya çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

OKULLAR AÇIK KALACAK

Yeni önlemler kapsamında hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla mağazalar ve kuaförler faaliyetlerine devam edebilecek. Yeni önlemlerin iş yoğunluklarını azaltacağını söyleyen kuaför Kürşat Kara ise sözlerine şu şekilde devam etti: “sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak şartı ile çalışmaya devam edebileceğiz. İnsanlar eve kapandığı için işlerimizde azalma olacak” diyor. Öte yandan birçok alanda kısıtlamaya neden olacak yeni önlemler okulları ve kreşleri etkilemeyecek. Okullar ve kreşler açık kalmaya devam edecek.

Haberin Devamı

10 MİLYAR EURO’LUK DESTEK

Koronavirüs yayılımını engellemek için alınan yeni tedbirler kapsamında hükümet gelir kaybına uğrayan işyerlerine ve işletmelere 10 milyar Euro’luk mali destek verecek.

İspanya’da şiddetli protesto

İlk dalgada salgından en çok etkilenen Avrupa ülkeleri arasında yer alan İspanya’da koronavirüsle mücadele önlemleri yoğun şekilde protesto ediliyor. Geçen hafta başında Barcelona’da başlayan eylemler hafta sonunda ülkenin başkenti Madrid, Bilbao, Logrono ve Vitoria’ya yayıldı. Protestolarda polisle çatışma çıkarken, göstericiler şehir merkezlerindeki kamu mallarına ve mağazalara zarar verdiler. İspanya’da olağanüstü hal 9 Mayıs tarihine kadar uzatılmış durumda.

Haberin Devamı

Almanya’da tedbirler başlıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!