Almanya’da öğrenciler mobinge maruz kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da öğrenciler mobinge maruz kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 15:49

PISA raporuna göre Almanya’da öğrenciler mobing mağduru. Öğrencilere uygulanan mobing, PISA raporunda, “Kimileri için okul bir eziyet yeri” ifadesiyle dile getirildi.

Haberin Devamı

OECD tarafından örgüt üyesi ve ortağı ülkelerdeki eğitim sisteminin durumu hakkında karşılaştırmalı bilgi vermek amacıyla üç yılda bir yapılan PISA araştırmalarının sonuçları açıklandı. Rapora göre Almanya’da öğrenciler okulda mobinge maruz kalıyor. 15 yaşındaki her altı öğrenciden birinin mobing kurbanı olduğu vurgulanan rapordaki çarpıcı saptamalar şöyle:

Öğrenciler derslerin yoğunluğundan ve ev ödevlerinden dolayı kendilerini kötü hissetmiyor. Ailelerin okul yöneticilerinin ve öğrencilere ilgisi de olumlu. Ancak öğrencilerin yüzde 15’inden fazlası düzenli olarak fiziken ve ruhen şiddete maruz kalıyor. Her beş öğrenciden biri ortalama her ay mobinge uğruyor. Her beş öğrenciden biri kendisiyle alay edildiği, hakkında dedikodu çıkarıldığı gerekçesiyle şikayette bulunuyor. Her 100 öğrenciden 2’si veya 3’ü bir kez de olsa şiddete maruz kaldığı söylüyor.

Haberin Devamı

AİLELERİN GELİRİNE BAĞLI

Her dört öğrenciden üçü kendisini okula ve arkadaş gruplarına ait hissediyor. Okulda mutlu olma hissi ailelerin gelirine bağlı. Düşük gelirli ailelerin çocukları, yüksek gelirli ailelerin çocuklarına göre okulda daha az mutlu.

Öğrenciler yaşantılarından memnunluk derecesini 10 üzerinden 7.5 olarak görüyor. Velilerin çocuklarına okulla ilgili aktivitelerde yakın ilgi gösteriyor. Çocuklarına derslerde ve etkinliklerde yardım eden velilerin oranı yüzde 90...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!