Almanya’da 54 bin kişi sokaklarda yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da 54 bin kişi sokaklarda yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 14:16

Refah ülkesi Almanya’da yoksul sayısı her geçen yıl artıyor. Her gün aç kalmamak için 350 bin emekli aşevlerinde sıraya giriyor. 54 bin insan sokaklarda geceliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’da 1.5 milyon insan düzenli olarak aşevlerinde karnını doyuruyor. Aşevlerinde sıraya giren insanların dörtte biri emekli. Almanya Aşevleri Birliği Başkanı Jochen Brühl, yardıma muhtaç emekli sayısının 10 yıl içinde iki kat artarak, 350 bine çıktığını söyledi. Brühl, “Güney Almanya’dan 75 yaşında dul bir kadın tanıyorum. Dört çocuk büyütmüş. Küçük bir emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor. Çocuklarına yük olmamak için dört ayrı temizlik işi yapıyor. Siyaset bu konuya ciddi biçimde el atmalı. Siyasetçilerin seçim zamanı bizim aşevlerini ziyaret etmesinin bir faydası yok” dedi.

AŞEVLERİ YOKSULLUK BELGESİ
Almanya Sosyal Birliği (VdK) Başkanı Ulrike Mascher, “Almanya için aşevlerinin olması bile bir yoksulluk belgesi. 350 bin emekli insanın aşevlerinde parasız yiyecek için sıraya girmesi, emekliler arasında yoksulluğun ilerlediğini gösteren en önemli sinyal” diye konuştu.

Haberin Devamı

GELECEKTE DAHA DA ARTACAK
Bertelsmann Vakfı’nın yaptığı araştırmaya göre 2036 yılına kadar yoksul insan sayısı çok daha artacak. Yalnız yaşayan kadınlar, mesleği olmayan insanlar ve uzun süredir işsiz olanlar yoksulluk tehlikesi altında. Araştırmaya göre 67 yaşındaki her beş insandan biri yoksulluk içinde yaşayacak.

54 BİN SOKAKTA YATIYOR
ALMANYA’da her yıl evsiz barksız kalan insanların sayısı da artıyor. 2014 yılında başını sokacak bir evi olmadığı için sokaklarda kalan insan sayısı 39 bin civarındaydı. Bu sayı geçen yıl 52 bine ulaştı. Barınma evleri ve arkadaşlarında kalanların sayısı buna dahil değil. Barınma evlerinde kalanlar da hesaplandığında evsiz barksızların sayısı 440 bin. Evsizlere Yardım Kuruluşu (BAGW) büyük kentlerde sokakta yaşayan insanların yarısının Doğu Avrupa ülkelerinden ve yüzde 73’ünün erkek olduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!