Almanya yakından takip ediyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya yakından takip ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 14:43

Almanya’da üst düzey yetkililer, Başbakan Angela Merkel’in hükümetinin, ABD’de Donald Trump’ın başkan seçilmesi sonrası beyazların üstünlüğünü savunan grupların cesaretlenmesinden endişe duyduğunu ve gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

ALMAN hükümeti, neonaziler, Yahudi aleyhtarları ve beyaz milliyetçilerin oluşturduğu ‘alt-right’ (alternatif sağ) hareketi üyelerinin cumartesi günü Beyaz Saray yakınlarında gerçekleştirdiği ve Nazi selamı verildiğinin görüldüğü bir toplantının video görüntülerine resmi bir tepki vermedi. Fakat Merkel’e yakın bir isim video hakkında ‘itici ve endişe verici’ dedi. Yetkili, “Bence Trump’ın ideolojisi bu değil çünkü genel olarak ideolojisiz biri gibi duruyor. Fakat bu insanlar onun kuyruğuna takılıyorlar. Konuyu çok yakından takip ediyoruz” dedi.

İSRAİL: İZİN VERMEYİZ

İsrail meclisinin dış ilişkiler ve savunma komitesi üyesi Yair Lapid, videoyu ‘mide bulandırıcı’ ve ‘katlanılamaz’
olarak tanımladı. Lapid, “İnsanlığın en büyük hatalarından biri faşizmi yeterince erken teşhis edip onu köklü bir şekilde engelleyememekti. Tarihin tekerrür etmesine izin veremeyiz” dedi.

Haberin Devamı

STEVE BANNON’I ATAMIŞTI

Son günlerde Twitter üzerinden pek çok mesaj veren Trump, toplantı hakkında doğrudan bir yorum yapmadı. Ancak Trump toplantıdan birkaç gün önce, Demokratlar, insan hakları aktivistleri ve azınlık grupların sert eleştirilerine rağmen alt-sağ ile bağlantılı bir internet sitesinin eski yöneticisi olan Steve Bannon’ı, Beyaz Saray baş stratejisti olarak atamıştı.

ELEŞTİRENLERE AĞIR HAKARET

The Atlantic dergisinin yayınladığı ve grubun düzenlediği konferans sırasında çekilen videoda alt-sağ hareketi liderlerinden Richard Spencer, ABD’nin ‘güneşin çocukları’ olarak tanımladığı beyaz insanlara ait olduğunu söylüyor. Spencer, hareketi eleştirenler için ise ‘yeryüzünde şu ana kadar dolaşmış en aşağılık mahlukalar’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!