Almanya, mülteci sözleşmesinden geri adım atmıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya, mülteci sözleşmesinden geri adım atmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 13:21

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun vize serbestisi gelmezse, mülteci sözleşmesini geri çekebilecekleri açıklamasının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Almanya Türkiye-AB mülteci sözleşmesine karşı bir alternatif düşünmediğini açıkladı. Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier, ‘Berliner Zeitung’ gazetesinin; “Bir ‘B planı’ var mı?” sorusuna, şu cevabı verdi: “Bu tartışmayı sözleşmenin olmayacağına inanıldığı birkaç ay önce de yaptık. Baskılara o zaman boyun eğseydik, şimdiki istikrarlı döneme ulaşamazdık. Biz, ‘A planı’yla uğraşıyoruz. ‘B planı’ için bir sebep yok. Ben sözleşmenin devam edeceğine inanıyorum. Bu sadece Almanya ve Avrupa’nın çıkarına değil, aynı zamanda Avrupa’dan çok daha fazla mülteci alan Türkiye’nin de çıkarına. Vize serbestisi için Türkiye’nin çok açıkça yer alan şartları, terörle mücadeleyi de içeren yasa değişikliğini yerine getirmesi gerekiyor. Bunu Türk hükümeti de biliyor.”

Haberin Devamı

MÜLTECİYE KÖTÜ MUAMELE YOK

“Alman politikası hiçbir zaman şantaja gelmedi. Ne Soğuk Savaş’ın zirvesinde ne RAF terörizminin ne de şimdi. Türkiye’deki insan hakları durumuna kayıtsız kalamayız. Biz, darbenin sorumlularına karşı ölçülü davranma gibi hukuk devleti kurallarının korunmasını bekliyoruz. Türkiye’ye sığınan veya Türkiye’nin geri aldığı mültecilere karşı kötü davranıldığına dair hiçbir dayanak yok. Tam tersine Türkiye, Suriyeli mültecilere çalışma izni verdi. Şu an her şey sözleşmeye uygun yürüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!