Almanya Anayasa Mahkemesi'nden 'kısıtlama' kararı

Güncelleme Tarihi:

Almanya Anayasa Mahkemesinden kısıtlama kararı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 12:01

Almanya Anayasa Mahkemesi sokağa çıkma yasakları, okulların kapatılması ve temas kısıtlamaları gibi koronavirüs enfeksiyonlarını durdurmak için alınan kapsamlı kısıtlamaların yasal olduğuna karar verdi.

Haberin Devamı

Kontrolsüz bir şekilde artan koronavirüs vakaları ile boğuşan Almanya, Güney Afrika'dan gelen Omicron varyantının ortaya çıkması ile tamamen alarma geçmiş durumda.

YENİ BAŞBAKAN KISITLAMA İSTEMİYOR

Görevi bırakmasına sayılı güler kala Merkel ısrarla sokağa çıkma kısıtlaması istese de bu talebi yeni Başbakan Olaf Scholz tarafından reddedilmişti. Scholz koalisyonu açıkladığı gün pandemi ile mücadeledeki en büyük silahlarının aşı olduğunu belirterek yeni bir kısıtlama düşünmediklerini açıklamıştı.

MAHKEME 'KISITLAMALAR YASAL' DEDİ

Ülkede sokağa çıkma kısıtlaması isteyen kesim ile yasaklara tamamen karşı olan kesim arasındaki hararetli tartışmalar sürerken, Almanya Anayasa Mahkemesi bugün sokağa çıkma yasakları, okulların kapatılması ve temas kısıtlamaları gibi koronavirüs enfeksiyonlarını durdurmak için alınan kapsamlı kısıtlamaların yasal olduğuna karar verdi.

KRİTİK GÖRÜŞME

Haberin Devamı

Karar, Şansölye Angela Merkel'in Olaf Scholz ve Almanya'nın 16 eyaletinin bölgesel liderleriyle yapacağı görüşmeden saatler önce geldi.

HASTANELER ALARM VERİYOR

Robert Koch Enstitüsü sağlık kurumuna göre, Almanya'da Salı günü 45.753 yeni enfeksiyon ve 388 ölüm bildirildi. Hastaneler uzun zamandır alarm veriyor, birçoğu zaten kapasiteyi aşıyor ve hastaları Almanya'nın diğer bölgelerine gönderiyor.

BAKMADAN GEÇME!