Almanya, Akdeniz’de kurtarılan mültecileri Afrika’ya göndermek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya, Akdeniz’de kurtarılan mültecileri Afrika’ya göndermek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 15:28

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Akdeniz’de kurtarılan mültecilerin Afrika ülkelerine geri gönderilmesinden yana.

Haberin Devamı

‘Welt am Sonntag’ gazetesinin haberine göre İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Libya’dan Akdeniz’e açılan mültecilerin Tunus, Mısır gibi Kuzey Afrika ülkelerine geri gönderilmesini, burada Avrupa ülkeleri için iltica başvurusunda bulunmalarını istiyor. İltica başvuruları kabul edilen mültecilerin güvenli biçimde Avrupa’ya gelmesi, böylece Akdeniz üzerinden İtalya’ya gelmek isteyen mültecilerin zamanla bu tehlikeli yolculuğun umut olmadığını görmesi hedefleniyor. 

Bu durumda Akdeniz üzerinden İtalya’ya mülteci akınının birkaç gün içinde tamamen düşeceği tahmin ediliyor. Bu yıl içinde 160 bin mülteci İtalya’ya geldi. Sadece ekim ayı içinde 28 bin mülteci İtalya’ya iltica başvurusunda bulundu. Bunun bir önceki yıla kıyasla üç kat artış olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

MUHALEFET SERT ÇIKTI

Muhalefet partileri, İçişleri Bakanlığının bu planına sert tepki gösterdi. Yeşiller Grup Eşbaşkanı Katrin Göring Eckardt, “İçişleri Bakanlığı mültecileri uzak tutulması gereken bulaşıcı hastalıklar gibi görüyor” dedi.
Sol Parti Başkanı Bernd Riexinger ise bunun insani açıdan bir skandal olacağını söyledi. Riexinger, iltica başvurusunun Almanya’da yapılması gerektiğini, iltica hakkının avukat, danışma merkezleri gibi hukuk devleti imkanlarını kullanma hakkı tanıdığını söyledi.

ÜST SINIR MÜMKÜN

Almanya’da hükümet ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisinin mülteci alımında yıllık bir üst sınır konulması talebine Anayasa Mahkemesi eski başkanı Hans Jürgen Papier’den destek geldi. Papier, üst sınır veya kontenjanın, hukuksal ve siyasal açıdan mümkün olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!