Alman polisi Erdoğan alarmı verdi

Güncelleme Tarihi:

Alman polisi Erdoğan alarmı verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2014 01:26

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Çumhurbaşkanlığı seçimleri için gurbetçilerden oy istemek amacıyla hafta sonu Köln’e yapması beklenen ziyaret nedeniyle Almanya’da polis “Erdoğan alarmı” verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın Köln’ün Deutz semtindeki Laxess Arena’da yapacağı konuşmayı protesto etmek amacıyla Almanya’da birçok Türk dernek ve kuruluşunun yürüyüş düzenleyeceği öğrenildi.

Köln Polisi, Erdoğan yandaşları ile karşıtlarının karşı karşıya gelmemesi için, protesto yürüyüşünün tarihi katedral ve merkez tren istasyonu civarında başlamasını uygun buluyor.

Erdoğan’ın konuşacağı yer ile protesto yürüyüşünün başlayacağı yer birbirinden oldukça uzak mesafede ve iki semtin arasından Ren Nehri geçiyor.

İZİNLER KALKTI
Köln Şehir İdaresi’nin protesto yürüyüşüne 10 binden fazla katılımcı beklediği bildirildi. Köln Polisi’nde Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle hafta sonunda izinler kaldırılırken, kente yakın şehirlerden takviye ekipler de gelecek.

Alman güvenlik birimlerinin Erdoğan’ın ziyaretinin olaysız geçmesi için Berlin Büyükelçiliği ve Köln Başkonsolosluğu ile sürekli irtibat halinde olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI İSTEMİYOR
Bu arada Köln’deki yerel yöneticilerin, Erdoğan’ın ziyaretine sıcak bakmadığı belirtildi. Köln’de yayınlanan yerel gazetelere konuşan Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jürgen Roters, kentte yaşayanların huzuru kaçacağı için Erdoğan’ın Türkiye’nin iç siyasetine yönelik bir toplantı amacıyla Köln’e gelmemesinden yana olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!