Alman ordusunda ırkçı tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Alman ordusunda ırkçı tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2007 00:00

Alman ordusundan bir eğitmenin, Bronx mahallesindeki siyahlara makineliyle ateş senaryosu, New York’ta tepki yarattı.

ALMANYA’da bir askeri tatbikatta eğitmenin "Şimdi Bronx’ta olduğunu ve siyahlara ateş ettiğini farzet" şeklinde komut verdiği video New York’ta tepkilere neden oldu. Alman Stern dergisi, videonun Temmuz 2006’da kuzeydeki Rendsburg kentindeki kışlada çekildiğini yazdı. Videodan bazı sahneler Alman TV’lerinde yayınlandı. Alman askeri yetkililler, videonun Rendsburg kışlasında çekildiğini doğruladılar ve ırkçı emirler veren eğitim subayının başka bir yere sürüldüğünü, ordunun olayla ilgili soruşturma açtığını ve iki eğitim subayının büyük olasılıkla disiplin cezaları alacağını açıkladılar.

Alman ordusu daha önce de skandallarla uğraştı. Münster’de 18 Alman askeri, 163 acemi askere elektrik şoku verdikleri için yargılanıyor. Geçen yıl da Afganistan’daki Alman askerleri kafataslarıyla poz vermişti. Bunlardan 20’si hakkında soruşturma açıldı ve şu ana kadar 6’sı askerlikten atıldı.

NEW YORK’TA İNFİAL

New York kenti yetkilileri, Bronx’un böyle negatif bir imajla sunulması nedeniyle tepki gösterdiler ve Alman ordusundan özür beklediklerini söylediler. Bronx İlçe Belediye Başkanı Adolfo Carrion Jr., suç oranının düştüğü, işsizlik oranının azaldığı ilçelerine turist çekebilmek için çıktığı gezilerde iki hafta önce Almanya’yı da ziyaret etmişti. Carrion, "Bu video beni gerçekten üzdü. Alman hükümeti bu sinsi olayı düzeltmek için bir şeyler yapmalı. Bu adamların Amerikalı siyahlarla ya da Bronx’la ilgili hiçbir şey bilmedikleri belli" dedi. New York Valisi Eliot Spitzer da, "Bu açıkça ırkçı bir davranış. Alman ordusunun eğitim anlayışını yansıtmadığından eminim" dedi.

Siyahların anasına küfrederek ateş

Video görüntülerinde Alman subay ilk önce askerlere hava korsanlarıyla savaştıklarını hayal etmelerini söylüyor. Tatbikatın sonunda da askerleri kutlayarak "Çok güzel, teröristler öldü" diyor. Ardından da, "Şimdi de Bronx’tasınız. Önünüzde siyah bir kamyon duruyor. Üç Afro-Amerikan çıkıyor ve ananıza küfrediyor. Ben de sizin tetiği her çektiğinizde aynı küfürü yüksek sesle söylediğinizi duymak istiyorum" diyor. Asker bu emri harfiyen uyguluyor ve hayali siyahların annelerine defalara küfrederek makineliyle ateş ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!