Alman keşif uçaklarındaki arıza belli oldu: Cıvata gevşemiş

Güncelleme Tarihi:

Alman keşif uçaklarındaki arıza belli oldu: Cıvata gevşemiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 09:59

İncirlik Üssü’ndekiler de dahil olmak üzere uçuşu yasaklanan Tornado tipi keşif uçaklarındaki arıza belli oldu. Savunma Bakanlığı, kokpitteki bir parçanın kutusunda cıvata gevşekliği olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

ALMAN ordusu tarafından yapılan açıklamada, İncirlik’te konuşlu 6 Tornado uçağının da uçuşu durduruldu. Alman Hava Kuvvetleri, Tornadoların bir parçasında teknik hata tespit edildiğini, ‘can ve mal kaybı tehlikesine izin vermemek’ için ASST A3 serisi tüm Tornadolara uçuş yasağı getirildiğini açıkladı. Savun Bakanlığı, yaptığı araştırmalar sonucunda kokpitteki bir parçanın kutusunda cıvata gevşekliği olduğunu belirledi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Arızanın hangi parçada olduğu biliniyor. Sorun, kokpitteki bir parçanın mahfazasında cıvata gevşekliği ve bu cıvatanın iyice sıkışmamış olması. Mekanik bir sorun bu. Elektronik ya da yazılım sorunu değil. Arızayı parçayı üreten şirketin kendisi tespit etti. Aynı arızanın diğer Tornadolarda da olduğunu belirledi. Mal ve can kaybı tehlikesine yol açmamak için uçuşlar, arıza giderilinceye kadar durduruldu. Mevcut duruma göre arıza, yerinde giderilebilecek görünüyor. Şimdi üretici şirketin çözüm önerisini bekliyoruz. Bu çözüm önerisi yetkili hava güvenlik uzmanları tarafından incelenecek. Uygun bulunması durumunda arıza yerinde giderilecek.”

Haberin Devamı

YENİ TORNADO GÖNDERİLMEYECEK

Savunma Bakanlığı sözcüsü İncirlik’te teknik arıza nedeniyle uçamayan Tornadoların yerine yeni Tornadolar gönderilmeyeceğini söyledi. Sözcü, İncirlik’teki uçaklarda NATO misyonu çerçevesinde görev yapan öteki ülkelerin uçaklarıyla koordinasyon sistemi bulunduğunu, bu sistemin öteki uçaklarda olmadığını belirtti. Arıza giderilinceye kadar, bu görevi öteki ülkelerin uçaklarının devraldığını belirten Savunma Bakanlığı sözcüsü, “Arızanın giderilmesi öyle haftalar ya da aylar sürecek bir durum değil” dedi.
Almanya’nın toplam 85 Tornado uçağı filosu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!