Alman gelin pes etmiyor

Güncelleme Tarihi:

Alman gelin pes etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2007 00:00

Almanya’nın Darmstadt kentinde yaşayan ve Türkiye’deki kocası Mustafa Çevik’i yanına getirmek için büyük bir mücadele başlatan İna Çevik, pes etmeyeceğini söyledi.

İna Çevik, Almanya’daki yeni yasa gereği, kocasını dil bilmediği için getiremiyor. Okulunu bitirip eczacı olmak isteyen İna Çevik, "Gerekirse, üniversiteyi bir sömestr bile uzatmayı göze alıp Mustafa’nın yanına gider ve ona Almanca öğretirim" dedi.

"Ben uzun bir soluğa sahibim. Dayanıklıyım, kocamı yanıma aldıracağım" diyen İna Çevik, kocasını yanına getiremediği için, Hessen Eyalet Meclisi Dilekçe Komisyonu’na, İzmir Başkonsolosluğu’na ve Yeşiller Avrupa Parlamentosu Milletvekili Cem Özdemir’e birer mektup yazdığını söyledi. Mektuplarda kendi durumunu anlatan İna, şöyle dedi:

"Eczacılık Fakültesi 5. sömestr öğrencisiyim ve doğuştan Alman vatandaşıyım. 5 Eylül 2007’de Alanya’da, eşim Mustafa Çevik ile evlendik. Almanya’nın İzmir Başkonsolosluğu’na telefon ettiğimde, kocamın aile birleşimi kapsamında vize başvurusunda bulunması halinde, Almanca dil bilgisi olduğunu kanıtlaması gerektiğini öğrendim. Eşim ve ben, evlendikten sonra annemle babamın evinde kalmayı düşünüyoruz. Kocamın çok hızlı şekilde Almanca öğreneceğine dikkat çekmek istiyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!