Alman bakandan İlahiyat Fakültesi'ne ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Alman bakandan İlahiyat Fakültesine ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 16:03

Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Annette Schavan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti.

Haberin Devamı

ALMAN BAKANDAN İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİYLE KONUŞTU

Fakülte Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz, dekanlık makamındaki görüşmede yaptığı konuşmada, Dekan Prof. Dr. Nesimi Yazıcı'ın İstanbul'daki bir programı nedeniyle burada bulunamadığını söyledi. Yılmaz, Schavan'ın, fakültelerine yaptığı ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Alman Bakan Schavan da böyle bir görüşmenin olmasından dolayı kendisinin de mutluluk duyduğunu ifade ederek, Almanya'daki üniversitelerde İslam teolojisine son zamanlarda yoğun bir ilgi olduğunu söyledi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hakkında olumlu düşünceler duyduğunu belirten Schavan, “Bütün bu iş birliğiniz çerçevesinde Almanya'da merkezler oluşturuyoruz. Bunlardan başlıcası Frankfurt'ta bulunuyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kurul salonuna geçildi. Burada Bakan Schavan, fakülte öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesi ile İlahiyat Fakültesinin kuruluşu hakkında bilgiler verdi.

Fakültelerinde çeşitli bölüm ve programlar olduğunu ifade eden Yılmaz, fakültede Uluslararası İlahiyat Programı'nın uygulandığını, bu programda Almanya'dan gelen öğrencilerin de bulunduğunu söyledi. Yılmaz, fakültede bin 200 lisans öğrencisi, 500 yüksek lisans ve doktora öğrencisi olduğunu da belirtti.

Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mahmut Ay da Alman akademisyenlerin Ankara Üniversitesinin kuruluşunda emeği ve desteğinin bulunduğunu söyledi.

Almanya'daki üniversitelerle iş birliği yapıldığını, öğretim üyelerinin sürdürdüğü projeler olduğunu anlatan Ay, “Kasım ayı içinde öğretim üyesi ve öğrenci değişimine ilişkin bir protokolün imzalanması tasarlanmaktadır” diye konuştu.

Ay, “Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin özelliği, ülkenin özel yapısından da kaynaklanan bir durumdan hareketle dini, çağdaş gelişmelere uygun, özgürlükçü yorumunu yapabilme başarasını gösterebilmesidir” diye konuştu.

Bakan Schavan ise Almanya'dan gelen öğrencilerle karşılaşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “21. yüzyıl başında ilahiyat eğitimine başlamak oldukça büyük bir iştir. Çünkü hangi dinden olursa olsun bütün bu dinler çok geleneksel bir yapıyla çalışılır, araştırılır, öğrenim yapılır. Şimdi bu açıdan baktığımızda da şu sorunun büyük önemi vardır. Bu gelenekçi yapının günümüz ortamı ile bağlantısını nasıl kurmak gerekiyor?” dedi.

Schavan, neden ilahiyat eğitimi almayı tercih ettiklerini sorduğu öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!