Al yastığı koş savaşa

Güncelleme Tarihi:

Al yastığı koş savaşa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2006 00:00

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te ilk kez düzenlenen yastık savaşına binlerce kişi katıldı.

İki ambulans hazır bekledi

Buenos Aires’teki 3 Şubat Parkı’nda, önceki gün akşam saat 6’da başlayan yastık savaşına katılan binlerce genç, yastıklarla birbirlerine vururken, yastık savaşını haber alan ve parka akın eden meraklı kent sakinleri de gördüklerini cep telefonlarıyla kaydetmeye çalıştı. Yaklaşık bir saat süren etkinlik esnasında, olası yaralanmalara karşı iki ambulans hazır bekletildi.

Ortalık bembeyaz oldu

Yastık savaşına katılanların başlarına inen darbelerin etkisiyle patlayan yastıklardan saçılan tüyler parka yayıldı, ortalık bembeyaz oldu. Kent yönetiminin resmi sitesinin de duyurduğu etkinliğe medya da büyük ilgi gösterdi. Ülkenin en saygın gazetelerinden olan La Nacion, yastık savaşını düzenleyen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Marina Ponzi’yi okurlarına tanıttı.

20 bini aşkın ziyaretçi

San Andres Üniversitesi öğrencisi okuyan Ponzi, yastık savaşı düzenlemeye, benzer bir etkinliğe San Francisco’da katılan bir arkadaşından ilham alarak karar vermiş. 21 Ekim’de kendi blog sayfasında yastık savaşı düzenleyeceğini duyuran Ponzi’nin sayfasını 3 haftada 20 bin 484 kişi ziyaret etmiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!