Ahmedinejad: Takas anlaşması ABD'ye fırsat

Güncelleme Tarihi:

Ahmedinejad: Takas anlaşması ABDye fırsat
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 08, 2010 10:55

Asya Zirvesi için Türkiye'de bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, uranyum takas anlaşmasının ABD için bir fırsat olduğunu, bu fırsatın tekrar etmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Asya'da Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'na katımak için Ä°stanbul'da bulunan Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Mahmud Ahmedinejad Ceylan Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.Â

İran’ın nükleer programı hakkında ABD’nin bakışını her fırsatta eleştiren Ahmedinejad BM Güvenlik Konseyinin antidemokratik bir kurum olduğunu söyledi.

Dünyanın yen bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirten Ahmedinejad, Türkiye, Brezilya ve İran arasında imzalanan nükleer takas anlaşmasını överek, “Bu hem bir örnektir. Hem bir başlangıçtır. Tahran bildirisinden sonra onlarca hükümet bu anlaşmaya destek verdiklerini söylediler. Herkesin kalbinin sesidir bu. Dünyanın silahsızlandırılması, gelecekteki düzen için önemli bir olaydır" diye konuştu.

Ä°NSANLIK HALA YAÅžIYOR

Türkiye halkını devrimci, çalışkan bir halk olarak niteleyen İran Cumhurbaşkanı, Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail saldırısını değerlendirdi. Ahmedinejad, “Bu yapılan eylem sadece yardım gemisine yapılan bir saldırı değildir. Halklar artık uyanmıştır. Zalimin karşısında duruyorlar. Milletlerin temiz duyguları hala ayaktadır. Bu olay şunu gösterdi ki insanlık hala yaşıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

İnsanların birbirinin parçaları olduğunu söyleyen İran Cumhurbaşkanı, “Tüm insanlar bir vücudun çeşitli parçalarıdır. Bir organ acı çekerse diğer organlar da acı çekecektir. Dünyanın bir tarafında bir zulüm yapılıyorsa, diğer organları da yerinde duramaz" dedi.

"YARDIM GEMÄ°SÄ°NE SALDIRI, SÄ°YONÄ°ST REJÄ°MÄ°N SONU"

İsrail’in Gazze’ye yardım taşıyan Türk gemisine saldırısını değerlendiren İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “Bu dünyadaki birçok olayı değiştirecektir. Bu olay ile Siyonizm rejimi kendi sonunu gösterdi. Gerçekte hiçbir ülke onu tanımıyor. Siyonizm rejimi kendisinin bölgede kalma yollarını kapatmış oldu" diye konuştu.

TÜRKİYE İLE TERÖRLE MÜCADELE İŞBİRLİĞİ

Terörle mücadele konusunda Türkiye’yle işbirliği içinde olduklarını açıklayan İran Cumhurbaşkanı, "İran, Irak, Türkiye arasında bir işbirliği ortamı oluşturmalı. Bu konularda yeni adımlar atılmıştır. İnşallah bölge halkları terörizmden kurtulacak" dedi.

Haberin Devamı

RUSYA Ä°LE DÄ°YALOÄžA HAZIRIZ

İran’ın Nükleer Programına yönelik Rusya’nın son dönemde takındığı tavrı nasıl değerlendirdiğini soran gazetecilere yanıt veren Ahmedinejad, “Biz Rusya’yla komşuyuz. Dost ve ortak olmalıyız. Böyle olmasını istiyoruz. Özel sorun yok. Seçim Rusya Devlet adamlarına ait. Her koşulda diyalog hazırız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!