Güncelleme Tarihi:
Transfer döneminde spor servislerinin "yüksekten uçmaya" meyilli olduklarını biliyorum. Adriano da uzun süredir telafuz edilmekle birlikte, şahsen gelmesine neredeyse imkansız gözüyle baktığım bir isimdi.
O yüzden Milano'da yaşayan ve bu şehirdeki futbol kulübü yönetimlerine (Milan, Inter, vs.) epey yakın olan İtalyan bir meslektaşımı aradım. İki kulübün tüm şartlarda anlaştığını, fakat Adriano ile Fenerbahçe arasındaki görüşmelerin nasıl gittiği konusunda bilgisi olmadığını söyledi. Telefonu kapadım.
Geceyarısı bu kez o beni aradı. "Yeni golcünüz hayırlı olsun" dedi. Sağlam kaynaklardan öğrendiğine göre Adriano da Ali Yıldırım tarafından ikna edilmişti ve imzalar her an atılabilirdi.
Kısacası söylentiler bu kez ciddi. Ama yine de Kadıköy'de çubuklu formayı giymeden, Adriano gibi dünya çapında ve kariyerinin zirvesinde bir yıldızın kiralık olarak da olsa Türkiye'ye geleceğine inanmak zor.
Olursa, Roberto Carlos transferi bile gölgede kalacak.
Şarap haberlerinin hangisi doğru
Bu hafta yapılan bir araştırmada, iki büyük kadeh şarap içmenin bağırsak kanseri riskini yüzde 25 artırdığı ortaya çıktı. Önceki bir başka araştırmada ise, şarabın bazı kanser türlerine yakalanma riskini düşürdüğü sonucuna varılmıştı. Peki gerçek ne?
Gerçek şu: Aslında bunlar tıbbi araştırmalar ve dolayısıyla sonuçları tıp adamlarının hizmetine sunuluyor. Tıp kamuoyu da bu araştırmalara halka nazaran daha dikkatli yaklaşıyor. Araştırmaların sonunda da konu üzerinde daha fazla çalışma gerektiği genelde vurgulanıyor.
Örneğin tek bir maddenin etkisi üzerine yoğunlaşan ve sınırlı bir denek grubuyla gerçekleşen araştırmaların aslında uzun vadede çok da önemi olmuyor. Şarabın tüm fayda ve zararlarını listeleyip bir sonuca varan bir araştırma ise yok. Çünkü böyle bir araştırma, ilaç firmaları açısından gereksiz.
"Domatesin faydaları" ile ilgili benzer duruma da bu gözle bakmak gerek. Belki de bu yüzden, tüm dünya basınında sürekli yayınlanan ve bazen birbiriyle çelişir gibi görünen bu haberlerin etkisi de ciddi olmuyor. Okuyucunun bir kulağından girip diğerinden çıkabiliyorlar.