Abramovich sevgilisine galeri açtı

Güncelleme Tarihi:

Abramovich sevgilisine galeri açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2008 00:00

Rus milyarder Roman Abramovich’in ünlü moda tasarımcısı sevgilisi Daria Zhukova, Moskova’da sanat galerisi açtı. Galerinin, Londra’daki Tate Modern ve New York’taki MoMa ile emsal olduğu belirtiliyor.

Moskova’da eski bir otobüs deposunun restore edilmesiyle ortaya çıkartılan Garaj Galerisi’nin başkentin ünlü simalarının katılımıyla yapılan şampanyalı yemekli açılışında Zhukova, bu ölçekteki galerinin ilk kar amacı gütmeyen organizasyon olduğunu söyledi. Açılışa katılan Rus ressamlar İlya ve Emilia Kabakov, "Böylesi bir sanat merkezinin açılması gurur verici. 1920 yılının mimarisiyle, harika bir bina meydana getirilmiş" dedi.

Geçtiğimiz Şubat ayında, İlya Kabakov’a ait bir tablo, Londra’da düzenlenen bir açık artırmada tam 4 milyon Euro’ya alıcı bulmuştu.

15 milyar Euro serveti olduğu belirtilen işadamı ve İngiliz futbol kulübü Chelsea’nın sahibi Abramovich, bir süredir birlikte olduğu sevgilisi Zhukova’nın açtığı galerinin finansal desteğini üstlenirken, 120.2 milyon dolar verip, Francis Bacon ve Lucian Freud tabloları satın aldığı belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!