ABD’li yetkiliden itiraf: ‘Başka ülkelerde darbe planladım’

Güncelleme Tarihi:

ABD’li yetkiliden itiraf: ‘Başka ülkelerde darbe planladım’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2022 07:00

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bir televizyon programında kendisini, “başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri” olarak tanımladı.

Haberin Devamı

Amerikan CNN televizyonunun, başkanı belirleyen seçiciler kurulu oylamasının yapıldığı 6 Ocak 2021 tarihinde Trump yanlılarının gerçekleştirdiği ve 5 kişinin öldüğü ABD Kongresi baskınına ilişkin özel yayınına konuk olan Bolton, ilginç bir itirafta bulundu. Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim sonuçlarına kabul etmeyip 6 Ocak’ta darbe yapmaya kalkışıp kalkışmadığı konusunda CNN sunucusu Jake Tapper ile Bolton (73) arasında tartışma yaşandı.

İLGİNÇ İTİRAF

Bolton, 6 Ocak olaylarının “dikkatlice planlanmış bir darbe” olarak nitelenmesine yönelik, Trump’ın böyle çalışmadığını, bir fikirden başka bir fikre kolay atladığını söyledi. Tapper’ın “Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok” diye karşılık vermesi üzerine Bolton, şu ifadeleri kullandı: “Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Onun yaptığı bu değildi. Bir fikirden başka bir fikre atlıyordu. Sonuç itibariyle o, bu isyancıların Kongre’ye girmesinin önünü açtı ama anayasayı ortadan kaldırmak için değil.”

Haberin Devamı

‘DETAYA GİRMEM’

Sunucunun ‘eski darbe planlamalarını’ yeniden gündeme getirmesi üzerine detaya girmek istemediğini söyleyen Bolton, Venezuela’da başarısız darbe girişimini gündeme getirdi. Ancak Tapper, “Bana söylemek istemediğiniz başka şeyler de olduğunu hissediyorum” yanıtını verdi.

BAKMADAN GEÇME!