Erdoğan tepki göstermişti... ABD'li general geri adım attı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan tepki göstermişti... ABDli general geri adım attı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 09:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok sert tepki gösterdiği ABD'li general Joseph Votel'den yeni bir açıklama geldi. Votel geri adım attı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook da Votel'in sözleri hakkında konuştu.

Haberin Devamı

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası tutuklanan cuntacıların, "ABD ordusunun yakın müttefikleri" olduğunu söyleyen ABD'li General Joseph Votel'e Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert tepki göstermişti.

Erdoğan Votel hakkında, "İnsan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin. Kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete demokrasi adına teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende” demişti.

VOTEL'DEN YENİ AÇIKLAMA: TÜRKİYE OLAĞANÜSTÜ ÖNEMLİ BİR PARTNER

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel yeni bir açıklama yaparak, “Türkiye’deki darbe girişimiyle herhangi bir alakam olduğu iddiası talihsiz ve tamamen yanlıştır. Türkiye uzun yıllardan beri olağanüstü önemli bir partner” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Pentagon’un, 15 Temmuz’daki başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin arkasında olduğu yönündeki görüşlerin doğruyu yansıtmadığını belirtti.

COOK: VOTEL DARBE GİRİŞİMİNİ DESTEKLEMEDİ

Cook, günlük basın toplantısında, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasında yaşayan gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı. Sözcü Cook, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel’in darbe girişimine destek verdiği yönündeki sözlerin doğruyu yansıtmadığını belirterek, “Votel’in herhangi bir anlamda darbe girişimi yapan askerleri desteklediği yönündeki görüşler doğru değildir.” dedi. ABD’nin Türkiye’deki darbe girişimini defalarca kınadığını anımsatan Cook, Türkiye’ye ve seçilmiş hükümetini desteklemeye devam edeceklerini söyledi. 

BAKMADAN GEÇME!