ABD’den Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık yeni askeri yardım

Güncelleme Tarihi:

ABD’den Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık yeni askeri yardım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 07:00

 ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya 1 milyar tutarında yeni askeri yardım paketi açıkladı. Biden, dün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından yardım paketini duyurdu.

Haberin Devamı

Yeni askeri paketin detaylarını ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) paylaştı. Pakette 18 obüs ve mühimmatının yanı sıra 2 Harpoon gemisavar füzesi yer alacak. Biden yazılı açıklamasında “Ukrayna’ya Donbas savaşında ihtiyacı duyacağı silahları gönderiyoruz” derken, Ukrayna lideri Zelenski “Donbas savunmasında etkili olacak bu yardım için minnettarız” diye konuştu.

TOPLAM 5 MİLYARI BULDU

Brüksel’de 51 ülkenin katıldığı Ukrayna Temas Grubu Toplantısı’nın ardından konuşan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise “ABD’nin Ukrayna’nın taleplerini, özellikle de uzun menzilli ateş, zırh ve kıyı savunması ihtiyacını karşılamak için adım adım çalıştığını” belirtti. Yeni paketle birlikte ABD’nin Şubat’ta başlayan işgalden bugüne Ukrayna’ya yaptığı askeri yardımın toplam maliyeti 5 milyar doları buldu. Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Maliar, salı günü yaptığı açıklamada ülkesinin Batı’dan talep ettiği silahların ancak yüzde 10’unu alabildiğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!