Güncelleme Tarihi:
Eyalet meclisi geçen hafta tasarıya onayladı. Uygulamaya başlanabilmesi için eyalet senatosunun da onayı gerekiyor. Tasarının yasalaşması halinde Temmuz'a kadar eyaletin farklı noktalarına 100 kadar kutu konulacak.
Uygulamayı savunanlar, kimliğinin belli olması kaygısıyla bebeklerini bırakamayan ebeveynlere alternatif sunacağını savunuyor.
"Save the Abondoned Babies" adlı yardım örgütüne göre ABD'de yasa dışı olarak terk edilen bebeklerin üçte ikisi ölüyor.
Ancak Avrupa ve Asya'da bir süredir devam eden bu uygulama birçok kişi tarafından eleştiriliyor.
Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komisyonu Sözcüsü Elizabeth Throssell, ülkelere aile planlaması ve yoksulluk gibi bebeklerin terk edilmesininin altında yatan sorunlara odaklanması çağrısında bulundu.
"MELEK BEŞİĞİ"
Bebek bırakma kutularıyla ilgili bir eleştiri de çocuklara hastaneler ve polis karakollarındaki gibi sağlık hizmeti sunulamaması.
Bu merkezlerde bulunan eğitimli personel çocuklarını bırakmak isteyen ailelere yardımcı oluyor.
1999'dan bu yana bir dizi eyalet ailelerin kovuşturmaya uğrama korkusu olmadan çocuklarını belli merkezlere bırakmasına izin veren yasalar çıkardı. Bunun için çocukların zarar görmemiş olması şart koşuluyor.
"Melek beşiği" olarak da bilinen bebek bırakma kutuları uygulaması orta çağdan beri var. Manastırlarda bu amaçla dönen kapılar bulunuyordu.