AB felaketzedelere acil müdahale gücü kuracak

Güncelleme Tarihi:

AB felaketzedelere acil müdahale gücü kuracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2005 01:52

Avrupa Birliği (AB), felaket bölgelerine anında yadım ulaştırabilmek ve kurtarma çalışmalarını yürütebilmek için, uluslararası acil müdahale gücü kurmayı düşünüyor.

Kriz yönetimi teşkilatının 5 bin uzmandan oluşması ve birlikte eğitilip, merkezi bir koordinasyon sistemi altında faaliyet göstermesi öngörülüyor. Financial Times gazetesine konuşan Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Benita Ferrero-Waldner, ‘Bu işi bir an önce halletmeli ve AB’nin acil müdahale gücünün kapasitesinin geliştirilmesini hedeflemeliyiz. Böylece, felaket bölgelerine çok daha çabuk ve etkin biçimde ulaşmamız mümkün olabilir. Eğer bu işi 2007’ye kadar tamamlarsak çok iyi olur’ dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier de, insani yardım için, Barış Gücü’nün Mavi Bereliler’i gibi bir teşkilatın kurulmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Barnier, şunları söyledi:

‘Kurulacak Avrupalı veya uluslararası sivilleri koruma gücüne, kırmızı bereliler diyebiliriz. Bu gücün, itfaiyeci, teknisyen, doktor, sağlık görevlisi, seyyar hastaneden oluşması gerekir. Bu güç, her türlü felakete anında müdahale edebilmeli.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!