AB’den basın toplantılı akreditasyon mesajı

Güncelleme Tarihi:

AB’den basın toplantılı akreditasyon mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 10:45

Cumhurbaşkanlığı ve hükümetin akreditasyon uygulamasına Avrupa Birliği'nden "basın toplantılı" mesaj geldi.

Haberin Devamı

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komisyon Üyesi Johannes Hahn ve Avrupa Birliği İnsani Yardım ve Kriz Yönetimi Komiseri Christos Stylianides dün Ankara’da temaslarda bulundular.

AB heyeti; kendilerine ev sahipliği yapan iki Bakan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Volkan Bozkır'la görüşmelerinin ardından öğle saatlerinde Ankara Palas'ta "ortak basın toplantısı" düzenlediler.

Ancak bu basın toplantısından sadece saatler sonra, Mogherini, Hahn ve Stylianides'ten oluşan AB heyeti, yine Ankara'da bir başka basın toplantısı daha yaptılar.

AB Delegasyonu binasında basınla ikinci kez bir araya gelen AB yetkilileri, ikinci basın toplantısını "Türk hükümetinin bazı medya organlarına uyguladığı akreditasyon kısıtlaması nedeniyle" düzenledikleri mesajını verdiler.

Haberin Devamı

AB Dışişleri ve Güvenlik yüksek Temsilcisi Mogherini, AB Temsilciliği'ndeki basın toplantısında bir gazetecinin "Türk hükümeti bazı medya gruplarının basın toplantılarını takip etmesine izin vermiyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konuyu görüştüğünüz Türk yetkililerle konuştunuz mu?" sorusuna karşılık, "Bu konudan dolayı ikinci bir basın toplantısı düzenledik" yanıtını verdi.

Hukukun üstünlüğü, temel haklar, ifade ve medya özgürlüğüne yönelik Türkiye’deki duruma dair endişeler olduğunu söyleyen Mogherini, "Bir takım ileri adımların atılması gerekiyor. Bu nedenle bu basın toplantısını düzenledik. Bu açık bir mesajdır" dedi.

AB’den basın toplantılı akreditasyon mesajı
AB’den Erdoğan’a Suriye mesajı

AB’den basın toplantılı akreditasyon mesajı
AB aile fotoğrafına Türkiye’yi de çağırın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!