5 çocuğunu öldüren kadın hamile miydi

Güncelleme Tarihi:

5 çocuğunu öldüren kadın hamile miydi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2001 00:00


Haberin Devamı

ABD'de doğum sonrası bunalım yaşadığı için 5 çocuğunu küvette boğarak öldüren Teksaslı anne Andrea Yates'in 6'ıncı çocuğuna hamile olduğu öne sürüldü. Kadına gebelik testi yapıldığı bildirildi. Ancak sonuç açıklanmadı.

36 yaşındaki Andrea Yates, doğum sonrası yaşadığı bunalım yüzünden geçen hafta yaşları altı aylık ile 7 arasında değişen çocuklarını öldürmüştü. Sonra polisi arayarak suçunu itiraf eden cani anneye, tüm kadın sanıklara olduğu gibi ifade verirken ‘hamile misiniz?’ sorusu soruldu.

Andrea Yates, hamile olduğunu iddia edince de hamilelik testi yapıldı. Ancak sonuç açıklanmadı. Kadına test sonucuna göre ilaç verildiği bildirilirken, Houston Chronicle Gazetesi, sonucun ‘negatif’ olduğunu belirtti. Yetkililer ise bu konuda bir açıklama yapmamayı yeğliyorlar.

Davaya bakan yargıç Belinda Hill, Yates'in avukatlarına, görgü tanıklarına ve savcıya konuyla ilgili konuşmalarını yasakladı. Avukatlar ise bu karara itiraz etti.

Derin bir psikoz yaşadığı belirtilen Andrea Yates, Noah, John, Paul, Luke ve Mary adlı çocuklarını banyoda boğduktan sonra polise telefon ederek kendini ihbar etmişti. Beş çocuğunu kaybeden baba Russell Yates ise karısının çok ağır bir bunalım geçirdiğini belirterek, Andrea Yates'e destek veriyor ve ‘‘Onun idamına karşıyım’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!