3 dinden sanatçılar birlikte söyleyecek

Güncelleme Tarihi:

3 dinden sanatçılar birlikte söyleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 10:21

Müslüman, Hıristiyan, Yahudi müzisyen, solist ve semazenlerden oluşan 150 civarında sanatçı, Münih’te birlikte konser verecek. Sanatçılar klasik müzikten tasavvufa, ortaçağdan barok ve klasik Türk müziğine, ilahilere kadar uzanan eserleri seslendirecek.

Haberin Devamı

3 dinden sanatçılar birlikte söyleyecek

ALMANYA’nın Münih kenti cumartesi akşamı eşsiz bir konser akşamına ev sahipliği yapacak. Üç semavi dinden 150 civarında sanatçı, solist ve semazen Münih’te Gasteig Kültür Merkezi’nin Philharmonie salonunda birlikte sahneye çıkacak. ‘Music for the One God’ (Tek Tanrı’ya Müzik) adlı konserde sanatçılar, Bach ve Vivaldi gibi sanatçıların eserlerinin yanı sıra Türkçe, İbranice, İtalyanca ilahiler seslendirecek. Konya’dan gelecek semazenler de sema yapacak. Echo Klasik ödülü sahibi müzisyen Mehmet Ç. Yeşilçay yönetimindeki Pera Orkestrası sanatçılara eşlik edecek. Sanatçı Coşkun Karademir, Alevi-Bektaşi deyişlerini, Ahmet Çalışır tasavvuf müziğinin ünlü eserlerini yorumlayacak.

Haberin Devamı

RESPECT US DÜZENLİYOR

Konsere katılacak uluslararası üne sahip sanatçıların başında soprano Leonor Amarall, Susan Zarrabi, Michal Elia Kamal, klasik Türk müziği sanatçısı İbrahim Suat Erbay geliyor. Bu yıl üçüncüsü yapılan Tek Tanrı’ya Müzik konserini müzisyen Mehmet Yeşilçay, ressam avukat Temel Nal ve kültür aktivisti Tuncay Tükel’in başını çektiği Respect Us adlı girişim düzenliyor. Çok hareketli, korkunun, endişenin, kutuplaşmanın, kin ve nefretin yeniden nüksettiği bir dünyada, sanatçılar Münih’te müzikle umut, sevgi, birlik mesajları gönderecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!