27 bin parçaya ayrılan kadın

Güncelleme Tarihi:

27 bin parçaya ayrılan kadın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2018 08:30

Bedenini dijital kadavra olarak bağışlamasının ardından 15 yıl boyunca öleceği güne kadar tüm hayatını kayıt altına alan kadının hikâyesini National Geographic yayınladı.

Haberin Devamı

Nazi Almanyası’ndan sağ kurtularak ABD’ye göç eden iki çocuk annesi Sue Potter, 2000 yılında 73 yaşındayken yakında ölebileceğini düşünerek bedenini kadavra olarak bağışlamaya karar verdi.

KLASİK MÜZİK İSTEDİ

Diyabet hastasıydı, cilt kanseri vardı, meme kanseri atlatmıştı, birkaç da ameliyat geçirmişti. Colorado Üniversitesi’nin İnsan Simülasyon Projesi olduğunu ve kadavra gönüllüsü arandığını öğrendi. Potter, projenin ilk yaşayan kadavra adayı olmak için başvuruda bulundu. Doktorlar, bunu ancak yaşadığı günlerin notlarını tutması şartıyla kabul etti. Düzenli olarak üniversiteyi ziyaret etti, öğrencilerle tanıştı ve nasıl mumyalanıp dondurulacağını, kesileceğini, kısacası bedeninin geçireceği tüm prosedürleri öğrenmeye çalıştı. Kesilirken klasik müzik çalınması ve güllerin de bulunmasını istedi. 15 yıllık sürede, öğrencilerin olayın tıbbi boyutunun arkasını da anlaması için, kendisiyle ilgili olarak o gün nasıl hissettiğinden günlük alışkanlıklarına kadar her şeyi kayıt altına aldı. Sue Potter, 2015'te 87 yaşında hayatını kaybetti. Ölümünün ardından Potter, 60 gün süren bir çalışmayla her biri saç teli inceliğinde olmak üzere 27 bin parçaya bölündü ve dijital ortama aktarıldı.

Haberin Devamı

27 bin parçaya ayrılan kadın

BAKMADAN GEÇME!