2 milyon dolarlık yemek

Güncelleme Tarihi:

2 milyon dolarlık yemek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2008 15:56

Hollywood starı, değil, dünya güzeli de değil. 78 yaşında bir adam. Ama onunla baş başa yemek yemek için 2 milyon doları gözden çıkaran var.

Haberin Devamı

Çinli iş adamaı Zhao Danyang internette açık artırma sitesi eBay'de tüm teklifleri geçti ve Buffet ile baş başa yemek yeme hakkını elde etti. Danyang bunun için tam 2 milyon doları gözden çıkardı.

New York'taki Smith and Wollensky et lokantasındaki öğle yemeği için elde edilecek gelir, yoksullar ve evsizler için çalışan bir sivil toplum kuruluşuna verilecek.

Warren Buffett'ın, 2000 yılından bu yana yemek davetleriyle bağış amacıyla 4 milyon dolar topladığı belirtiliyor.

Çinli işadamı Danyang'ın yapacağı bağışsa geçen yılın galibi Mohnish Pabrai'nin üç katına denk düşüyor.

İş yaşamındaki zeki ve kurnaz hamleleri ayrıca karlı yatırım fırsatlarını görme yeteneği nedeniyle "Omaha Efsanesi" adıyla nam salan Warren Buffett, dünyanın en zenginlerinden biri.

Haberin Devamı

Yatırımcılar, 78 yaşındaki Buffett'ın şirketi Berkshire Hathwaway'deki yıllık toplantısına katılmak ve yatırım felsefesiyle piyasa eğilimleri üzerine konuşmasını dinlemek için kilometrelerce öteden akın ediyor.

Buffett, servetinin büyük bölümünü Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve Melinda'nın kurduğu yardım vakfına bağışlayacağını açıklamıştı.

Forbes dergisinin geçen Mart ayındaki tahminlerine göre Warren Buffett, 62 milyar ABD dolarını bulan servetiyle dünyanın en zengin adamı sıralamasında 58 milyar dolarlık serveti bulunan Bill Gates'i geçmiş durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!