13'üncü kurban

Güncelleme Tarihi:

13üncü kurban
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2002 02:13

Washington ve yakın çevresini 20 gündür dehşete boğan hayalet nişancı, dün sabaha karşı yine harekete geçti. Esrarengiz katil, ilk 6 cinayetini işlediği Montgomery bölgesindeki bir otobüs durağında bir kişiyi sabah saat 06.00 sıralarında tek kurşunla göğsünden vurdu. Hastaneye kaldırılan 13. kurban, bir süre sonra yaşamını yitirdi.

Hayalet keskin nişancının otobüs durağında ağır yaraladığı 35 yaşındaki 13. kurban Conrad Jonson, hastaneye kaldırılarak ameliyat edildi. Ancak evli ve iki çocuk babası olan Jonson kurtarılamadı.

Polis olayın meydana geldiği bölgedeki yolları hemen kesti. Polis helikopterleri de sürekli olarak olay yerinin üzerinde uçuşlara başladı. Ancak, daha öncekilerde olduğu gibi hayalet keskin nişancının izine yine rastlanamadı.

Polis, katilin eylemlerini giderek güneye doğru kaydırdığını belirtiyordu. Nitekim, katilin bundan önceki saldırısı, geçen cumartesi akşamı Montgomery bölgesinin 120 kilometre güneyinde meydana gelmişti. Ancak katil, yeniden ilk cinayetlerini işlediği bölgeye dönerek polisi bir kez daha şaşırttı.

2 Ekimden bu yana 10 kişiyi öldüren ve 3 kişiyi de yaralayan nişancı ile polis arasında mesajlaşmalar da sürüyor. Önceki gün, Virginia'da polisin bir benzin istasyonunda iki kişiyi gözaltına almasından bir süre sonra, emniyet yetkilileri bir telefon mesajı aldı. Arayanın hayalet nişancının olduğundan emin olan polis, bu kişinin bir ses değiştirme cihazı aracılığıyla konuştuğunu açıkladı. Nişancıyı arayan 2 bin kişilik bir polis ordusuna komuta eden Montgomery bölgesi Emniyet Müdürü Charles Moose, keskin nişancıya medya aracılığıyla üçüncü kez mesaj yolladı. Moose, ‘‘Telefon ettiğin kişi dediklerini anlamadı. Ses anlaşılır değildi, bizi yine ara ki ne istediğini anlayabilelim’’ dedi. Richmond'da yakalanan iki kişinin ise, biri Meksikalı diğeri Guatemalalı kaçak işçi olduğu ortaya çıktı. İşçiler, sınırdışı edilmek üzere Göçmenlik Dairesi'ne (INS) teslim edildi.

Polisten para istiyor

Bölgede operasyonlar devam ederken, dünkü Amerikan gazetelerinin baslıklarında ise 'Keskin Nişancı'nın para istediği iddiaları ortaya atıldı. New York Post ve New York Daily News gazeteleri, katilin seri cinayetlerini sona erdirmek için polislerden para istediğini yazdılar. Keskin nişancı seri katilin polisten para talebinde bulunduğu, isteği yerine getirilmezse çocukları hedef almakla tehdit ettiği polis kaynakları tarafından da doğrulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!