"Dünya şampiyonluğuna oynuyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Dünya şampiyonluğuna oynuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 14:00

13. CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılan antrenman dalışlarıyla başladı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun (TSSF) ev sahipliğinde, Dünya Sualtı Federasyonunca (CMAS) Bodrum açıklarında düzenlenen şampiyona kapsamında antrenman dalışları gerçekleştirildi. Yarışmaya Arjantin, Avusturya, Belçika, Brezilya, Şili, Hırvatistan, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, İran, Japonya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, Rusya, Güney Kore, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Türkiye'den sporcular katılıyor.

TSSF Başkanı İnkılap Obruk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Sualtı Federasyonuna üye 140 ülke olduğunu hatırlattı. Yaklaşık 4 yıldır Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası'nı Türkiye'de yapmak için çalıştıklarını anlatan Obruk, şöyle konuştu:
“Organizasyon, bir ülkenin karasularının, su altı zenginliklerinin tanıtımı açısından çok önemli. Şampiyonaya katılmak için 30 ülke bize başvurdu. Ancak dünyadaki kriz, Arap ülkelerindeki hareketlilikten dolayı şu anda 23 ülkeyle başlıyoruz yarışmaya. Türk milli takımı, geçen yıl yapılan şampiyonada seçilen, dünyada ödül almış arkadaşlardan oluşuyor. Dünya şampiyonluğuna oynuyoruz, çünkü kendi denizlerimiz, kendi sahamızda yapılıyor şampiyona.”
Türk milli takımındaki sporcuların dışındakilerin su altı fotoğrafçılığını meslek olarak yaptıklarını belirten Obruk, “Bizim arkadaşlarımız öğretim görevlisi, hobi olarak yapıyorlar bu işi. Ama onlarla baş edebilecek seviyedeler” dedi.

Obruk, şampiyonanın dünyanın ünlü doğa ve su altı dergilerinde yayımlanacağını, hazırlanan belgesel ve dergilerin 140 ülkeye gönderileceğini kaydetti.

CMAS Başkan Yardımcısı Nyiri Ivan ise yarışmanın antrenman dalışlarıyla başladığını ifade ederek, “Ancak şimdiye kadar yapılan organizasyon mükemmel. Ben organizasyonun bu kadar mükemmel olmasından çok mutluyum. Diğer
şampiyonaları da böyle yapabilirsek gelecek çok parlak” diye konuştu.

Türk milli takımı, kaptan Bedri Sincar, Orhan Aytür, Asım Dumlu, Kerim Sabuncuoğlu ve Birkan Babakol'dan oluşuyor.

Hedeflerinin şampiyonada birincilik olduğunu ifade eden kaptan Bedri Sincar, daha önceki şampiyonalarda altın ve gümüş madalyaları bulunduğunu söyledi.

Kerim Sabuncuoğlu ise 2 yıl boyunca milli takımı oluşturabilmek için çalıştıklarını anlatarak, “Hedefimiz çok iyi fotoğraf çekmek. Türkiye'nin güzelliklerini dünya ile paylaşmak. Üzerine madalya ve ödül gelirse çok iyi olur” diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren sporculara madalyaları, 30 Mayıs'ta Bodrum Kalesi'nde düzenlenecek törenle verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!