Drogba gazlı

DİDİER Drogba’nın transferinin tribüne, sahaya ve camiaya verdiği gaz o kadar fazlaydı ki bunun bir patlaması olacaktı.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın son zamanların en iştahlı ve en etkili başlangıçlarından birini yapmış olmasının sebeplerinden biri de bu gazdır zaten. Oyunculardaki maçı kazanma isteği gazını kaçıran ise gelen gol oldu ve oyun temposu düşüşe geçti. Galatasaray özellikle içeride oynayacağı maçlarda iki sebepten dolayı baskılı ve önde oynamak zorunda.
1-Drogba ve Sneijder gibi önemli oyunculardan verim almak istiyorsa.
2-Tek forvetli sistemde pozisyon üretmek ve goller atmak istiyorsa.

SNEİJDER KATKILI

GALATASARAY içeride baskı kurduğu maçlarda bu baskının paralelinde pozisyon üretmekte sıkıntı yaşıyor. Bunun da iki ana nedeni var.
1-Burak ve Umut’un oyun stillerinin tek forvet beklentilerine cevap verememesi.
2-Sıkı savunma arasında iş yapacak ya da final pasları atacak oyuncu eksikliği.
Aslında bu iki sıkıntı aynı zamanda bir tarifi ve çağrışımı da barındırıyor. İlk sıkıntıyı halledecek olan zaten bir efsane olan tek forvet oyunun dünyadaki en iyilerinden biri olan Drogba. İkincisi ise zaten bu tarifin oyuncusu ve rakip ceza alanı çevresi ustası Sneijder.

Haberin Devamı

FARKINI KOYACAĞI NOKTA

GALATASARAY’ın ilk yarıdaki görüntüsü de herşeyi anlatan bir oyundu. Sarı kırmızılı ekip rakip alanda kaldığı sürece etkili olup golü bulurken, orta alana ve kendi alanına çekildiğinde kaleye gitmekte zorlanan, pozisyon üretemeyen bir takıma dönüşüyor. İlk yarıda Sneijder’in hücum bölgesine atmaya çalıştığı paslar hep 20-25 metrelik toplardı. Çünkü devamlı kaleye doğru koşan ve bu koşuya pas isteyen Burak, Amrabat vardı. İşte Drogba burada farkını ortaya koyacak. Sneijder’in ayağındaki topları verip alabileceği, aynı zamanda takımı rakip alana taşıyacak ve orada tutacak, dolayısıyla daha fazla sayıda oyuncu ile hem hücum hem de baskı yapabilecek Galatasaray.

SABRİ İÇERİKLİ MAÇ

DROGBA gazlı, Sneijder katkılı maçın adamı hiç kuşkusuz Sabri oldu. Unutulup gitmişken kendisini öyle bir hatırlattı ki uzun zaman unutulmaz artık. Aynı zamanda örnek teşkil edecek bir davranış içinde çalışıp zamanını beklemesi de örnek bir profesyonellik. Arena, Sabri’nin hırsına ve azmine tanık olup ayakta alkışlarken diğer tarafta aynı şekilde oynamadığı maçların acısını çıkarma hesabında olan Burak Yılmaz’ın gollerine şahit oldu.

Yazarın Tüm Yazıları