Dostluk ve Barış Rallisi araçları Edirne'de

Güncelleme Tarihi:

Dostluk ve Barış Rallisi araçları Edirnede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 16:11

Klasik Otomobil Ralli Organizasyonu tarafından düzenlenen Dostluk ve Barış Rallisi'ne katılan otomobillerden bir kısmı, Kapıkule Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yaptı.

Ralliye katılan ekibi, sınır kapısı girişinde Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan “Türkiye'ye hoş geldiniz” diyerek karşıladı.

Dr. Özkan, yaklaşık 355 ralliciden 4'ünün öncü grup olarak geldiklerini belirterek, dostluk ve barış mesajı vermek amacıyla yola çıkan rallicilerin renk kattıklarını söyledi.

Allgaue Orient Ralli Organizasyonu 2. Başkanı Nadir Serin ise, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de sona erecek olan Dostluk ve Barış Rallisine 20 ülkeden, 355 otomobil, 111 takım ve 666 yarışçının katılacağını belirtti.

Dostluk ve Barış Rallisi'nin Türkiye ve Avrupa arasında çok önemli bir köprü görevi yapacağını, kültürlerin kaynaşmasına katkı sağlayacağını ifade eden Serin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın destekleriyle hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

Almanya'da başlayan Klasik Otomobil Ralli Organizasyonu tarafından düzenlenen Dostluk ve Barış Rallisi, Bakü'de sona erecek.

Ralliye, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 20 ülkeden 111 takım, 666 yarışçı ve 355 otomobil katılıyor. Rallicilerin kullandığı araçlar son durakları olan Bakü'de Birleşmiş Milletler'e hibe edileceği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!