''Dopingi engellemek antrenörlerin elinde''

Güncelleme Tarihi:

Dopingi engellemek antrenörlerin elinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 12:03

Delihasan:''Bir dünya şampiyonluğu, bir Avrupa şampiyonluğu, olimpiyat şampiyonluğu, sporcunun hayatından, daha önemli değil"

Haberin Devamı

Delihasan, yaptığı açıklamada, dopinge karatede rastlanmadığını ifade ederek, diğer spor branşlarında da benzeri vakaların yaşanmaması temennisinde bulundu. Karate yapan sporcuların güçlü bir fiziğe sahip ve bir o kadar da kontrollü olması gerektiğine vurgu yapan Delihasan, "Doping dediğimiz şey ne için yapılıyor? Spor gençlerin, çocuklarımızın daha sağlıklı olması ve vücudumuzun tam anlamıyla sağlık kazanması için yapılmıyor mu? Doping çocuklarımızın ciğerlerini, vücutlarını yani bütün anatomilerini, görüntülerini değiştirmekte" diye konuştu.

Delihasan, doping kullanımı sorunlarının, antrenörler yardımıyla ortadan kalkacağını belirterek, şöyle devam etti: "Dopingin insanca olduğunu düşünmüyorum. Bir dünya şampiyonluğu, bir Avrupa şampiyonluğu, bir olimpiyat şampiyonluğu sporcunun hayatından, sağlığından daha önemli değil. İnsan olarak düşündüğümüz zaman, bunun insanlık dışı bir şey olduğunu söyleyebilirim. Bunu yapan kardeşlerimiz ve buna yönlendiren hocalarımız da varsa bunları yapmamaları gerektiğini, insanlık dışı bir olay olduğunu düşünerek yapmamaları gerektiğini öneriyoruz. Eğer doping olayları oluyorsa bunun çözümünün antrenörlerden geçeğine inanıyorum. Antrenörlerimiz, çocuklarımıza doğruyu, yanlışı iyi anlatmalı. Bir noktada sporcularımızın geleceklerine, onlar yön veriyor."

- "Türk sporu için Başbakanımız çok büyük bir avantaj"

Delihasan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Türk sporu için önemli bir kazanç olduğunu ve spora bakış açısının iyi kullanılması gerektiğini dile getirdi. Erdoğan'ın, şampiyonalarda alınan her başarının ardından sporcularla yakından ilgilendiğini hatırlatan Delihasan, şunları kaydetti: "Başbakanımız, belediye başkanı olduğu yıllarda, ben belediyede antrenördüm ve o dönemlerde yine spora yakından ilgi duyardı. Katılacağımız her turnuva öncesi arar, sporculara moral verirdi. Katıldığımız organizasyonun ardından yine yanımızda yer alırdı. Bugün yine aynı şekilde daha yüksek bir destekle bizlerin yanımızda oluyor. Böyle bir özeliği var ve sporu seviyor. Bunu yaparken, samimiyetle içtenlikle yapıyor. Türk sporu için Başbakanımız çok büyük bir avantaj fakat Türk spor camiası bu avantajı çok iyi kullanabiliyor mu? Doğrusunu söylemek gerekirse gerçekten çok iyi kullanmadığını düşünüyorum. Verdiği emeklerin tam karşılığının bulmadığı düşüncesindeyim. Böyle bir Başbakan ülkemizde varken en iyi şekilde değerlendirmemiz ve kullanmamız gerekiyor."

BAKMADAN GEÇME!