Domaniç'te yağlı güreş müsabakaları

Güncelleme Tarihi:

Domaniçte yağlı güreş müsabakaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 20:06

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde 30 Mayıs'ta yağlı pehlivan güreşleri yapılacak.

Domaniç Spor Kulübü Başkanı Mehmet İmdat Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakaların Kaymakamlık, Belediye ve kulüp işbirliğiyle Hisar Mahallesi'ndeki Ebe Çamlığı mevkisinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Kırkpınar'dan iki yıl önce başlatılan güreşlerin, Osmanlı döneminde halkın yaylaya çıkışını simgelediğini belirten Uysal, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, tozkoparan, deste ve minikler kategorilerinde organize edilecek güreşlerde kategorilerinde ilk 3'e girecek sporculara birer kupa ve para ödülü verileceğini anlattı.

En iyi çilek yarışması, halk oyunu gösterileri ve konserlerle zenginleştirilecek yağlı güreşlerde en iyi çilek yetiştiren 3 çiftçiye İlçe Tarım Müdürlüğünce para ve çeşitli ödüller verileceğini kaydeden Uysal, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Cengizhan Atar ile Nilgün Kızılcı tarafından konser verileceğini bildirdi.

Geçen yıl başpehlivanlığı Karamürsel'den Mehmet Yılmaz'ın kazandığını anımsatan Uysal, her yıl olduğu gibi güreş ağası seçileceğini ifade etti.

Uysal, yaklaşık 150 pehlivanın katılması beklenen güreşlere çevre il ve ilçelerde yaşayan tüm vatandaşları davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!