Domaniç'te yağlı güreş

Güncelleme Tarihi:

Domaniçte yağlı güreş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 12:34

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde 21 Haziran'da yağlı pehlivan güreşleri yapılacak.

Haberin Devamı

Müsabakalar, Kaymakamlık, Belediye ve Domaniç Spor Kulübü işbirliğiyle Hisar Mahallesi'ndeki Ebe Çamlığı mevkisinde gerçekleştirilecek.

Domaniç Spor Kulübü Başkanı Mehmet İmdat Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllarda mayıs ayının son pazar günü düzenledikleri güreş müsabakalarının, bu yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Haziran'a alındığını bildirdi.

Güreşlerin, Osmanlı döneminde halkın yaylaya çıkışını simgelediğini belirten Uysal, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, tozkoparan, deste ve minikler kategorilerinde organize edilecek güreşlerde kategorilerinde ilk üçe girecek sporculara birer kupa ve toplam 21 bin lira para ödülü verileceğini anlattı.

Uysal, en iyi çilek yarışması, halk oyunu gösterileri ve konserlerle zenginleştirilecek yağlı güreşlerde geçen yıl başpehlivanlığı Mahmut Kavakçı'nın kazandığını anımsatarak, her yıl olduğu gibi güreş ağası seçileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Geçen yıl güreş ağalığını, İstanbullu işadamı Celal Cevher'in kazandığını dile getiren Uysal, güreşlere çevre il ve ilçelerde yaşayan tüm vatandaşları davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!