Dış görünümünüze özen gösterin

Radikal değişiklikler için hazırlıklı olmak gerekiyor. Özellikle içinde değişiklik yapma ihtiyacı yükselmiş olanlar, bugün kuvvetli duygular hissedecekler.

Başak burcundaki Ay, köklü değişimleri sembolize eden Pluto’nu tetikliyor ve değişime zorluyor. Bugün kendisini kötü hissedenler, dış görünümlerine özen göstermeli, kendinizi en iyi hissettiğiniz kıyafetleri giyip özel bakım yapmalılar. Böylece içinizdeki enerjiyi uyandırarak, ihtiyaç duyduğunuz değişiklikleri yapabilecek gücü hissedebilirsiniz.

Yaşamak denizde yüzmek gibidir

Denizdeki suyu hisseder gibi hayatı içinizde hissedin. Yaşamak, denizde yüzmek gibidir. Kendinizi suyun içine nasıl bırakıyorsanız, yaşadığınız hayatın içine de öyle bırakmayı öğrenmelisiniz. Kendinizi suyun içine bıraktığınız zaman onunla bütünleşir ve artık deniz olursunuz. Bu çok başka bir duygudur. Yaşamaktır. Tıpkı denizde nasıl yüzeceğinizi öğrendiğiniz gibi, kendinizi hayatın içine bırakmayı da öğrenebilirsiniz.

Aslında minik bir bebek yüzmeyi bilir. Ama hiç denize bırakılmadan anne ve babanın kaygıları ve öğrettikleri korkular nedeniyle unutur. Büyüdükten sonra artık denize nasıl gireceği, kendini nasıl serbest bırakacağı ve nasıl yüzebileceğini öğrenmek için gayret göstermesi gerekir. Yaşı ne kadar ileri ise, öğrenmek için göstereceği gayret de o kadar fazladır. Çünkü o yaşa kadar öğrendiği bilgiler ve alışkanlıklar (en önemlisi de korkular sonucu oluşan alışkanlıklar) kişiyi zorlar, kasılmasına neden olur ve bir türlü kendini suların kucağına bırakamaz. Suyun kendisini taşıyabileceğine bir türlü inanmaz. Deniz, güvenilmez ve ürkütücü gelir. Ve denizin kıyısında seyretmeyi tercih eder. Deniz kendisini ne kadar çağırırsa çağırsın ve içinden kendisini suya bırakmak için kuvvetli bir arzu duyarsa duysun, o denizin kıyısında bir taş gibi durur. Bunalır, sıkılır fakat öylece izlemeye devam eder. Kıvrılan, bükülen, yayılan, yansıttığı ışıltılarla hayal gücünü tetikleyen denizi hayaller kurarak izler.

Hayat da böyledir. İçine girmekten korkar, hayaller kurarak izleriz. Hayatın içine girmek yerine kıyısında seyrederiz. Yüzmeyi bilenler bu anlattıklarımı daha iyi anlayacaklar. Yüzmekten korkanlar, bu anlatılanları içlerinde hissedecekler.

Astrolojik ilişkiler

Yükselen burcunuz Başak. Ay ise Aslan burcunda duruyor ve Güneş’inizle kavuşum yapıyor. Doğum anındaki etkiler sizin son derece hassas, duyarlı ve sezgisel biri olduğunuza işaret ediyor. Fakat mektubunuzda belirttiğiniz gerilimli duygulara da neden oluyor. Çünkü sahip olduğunuz potansiyeli duygularınız nedeniyle ortaya koyamıyorsunuz, fakat düşüncelerinizi ifade etme konusunda fazla bir sıkıntı duymuyorsunuz. Aslında sanatsal faaliyetlerde bulunarak kendinizi ifade etmeyi başarabilir ve duyduğunuz sıkıntılı duygulardan kurtulabilirsiniz. Özellikle tasarıma yönelik çalışmalar yapmanızı tavsiye ediyorum. Çok başarılı olabilirsiniz. Üstelik şu sıralarda karşınıza bu konuda önemli fırsatlar çıkacak. Bunları ciddiye alın. Sorduğunuz kişiden beklemek yerine sizin ilginizi göstermeniz gerekiyor ve bunu yapabilirsiniz.

RUMUZ: BEKLEYEN
Yazarın Tüm Yazıları