Diplomatik anlamı büyüktü

Güncelleme Tarihi:

Diplomatik anlamı büyüktü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 02:24

Reuters: Maçın Dünya Kupası’na katılma şansını yitiren iki takım için futbol olarak bir anlamı yoktu. Ancak aralarındaki yüzyıllık kini hafta sonu imzaladıkları barış anlaşmasıyla sonlandırmak isteyen iki ülke için diplomatik anlamı büyüktü.
Associated Press (AP): Uzun süredir düşman olan Türkiye ile Ermenistan bağları futbol diplomasisi ile güçlendirmeyi deniyor. Türkiye, yıllara dayanan düşmanı Ermenistan’ı futbol sahasında yendi ki spor dünyasında az önemi olsa da uluslararası politikada anlamı büyüktü. İlk golden sonra Sarkisyan Gül’ün elini sıkıp kutladı. Türk taraftarlar Ermenistan kadrosu anons edilirken ıslıkladı ve yuhaladı.
Agency France Press (AFP): Türkiye’deki maçta Ermenistan ulusal marşı yuhalandı. Statta saygı ve misafirperverlik gösterilmesi anonsu yapılmasına rağmen protestolar Ermenistan kadrosu anons edilirken de sürdü. Türk Milli Marşı ve futbolcuları da Erivan’daki ilk maçta yuhalanmıştı.
UEFA İnternet Sitesi: Terim galibiyetle bıraktı. Fatih Terim takımının Dünya Kupası Eleme Grubu’ndaki dördüncü galibiyetinin ardından ikinci kez Türkiye’nin teknik direktörlüğünden ayrıldı. Terim, finallere gitme şansının geçen hafta sonu kaçırılmasının ardından görevinden ayrılma kararını açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!